sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Hirveän hilpeä vuodenvaihde


Meillä on jostain syystä monena uutenavuotena vietetty jossain määrin ankeita hetkiä. Ihanat joulut on juhlittu, mutta ihmiset on vielä kuka missäkin, ja joka vuosi me mietitään, että mitä sitä tekisi uutenavuotena. Jotain spesiaalia siinä tarvitsee olla, mutta sitten taas on niin vanha ja aah väsyttää, sänky kutsuu, ettei sitä jaksa kylillä kukkua enää keskiyön aikaan.

No, tänä vuonnakin vuodenvaihteeseen mahtui hirveän hilpeitä, tai hilpeän hirveitä hetkiä. Päivän suunnitelmat vaihtuivat lennossa, kun tuli pari muuttujaa. Itse päivä oli hyvä, mutta se ilta, se oli ihan oma lukunsa. 

Esikoisella oli kipeäväsy olo, niin että kaikki asiat maailmassa oikeastaan itkettisurettikiukutti pientä nuhanenää, ja vaati räkää ja kyyneliä. Päätettiin skipata ulosmeno ja omat raketit, tämä äiti vain odotti sitä nukkumaanmenoaikaa. Vaan kun se koitti, niin juu, ulkoa kuuluvien rakettien äänet, se pauke joka kuulemma lemmikkieläimiäkin kiusaa. En ollut ajatellutkaan, että toki ne voi kiusata myös tuollaista pientä, alle metrin pituista ihmispoloista, ja tosiaan sisätiloissa oleskellessa. "Äiti minä pelään!", kuului makuuhuoneesta aika tiuhaan tahtiin. Oih voih. Väsykuumekitinä yhdistettynä pelottaviin raketteihin - ei niin hilpeitä hetkiä, ja nukahtamiseen meni tolkuton aika ja pari desiä kyyneliä. Ja äidin hermot.

Jotta olo ei olisi liian seesteinen ja kaikkivoipa, otti pienempikin pontta isomman itkuista, ja provosoitui viettämään hilpeitä hetkiä tajuttomien rintaraivarien muodossa. Nälkähän pienellä olisi toki ollut, ja väsy, mutta auta armias kun sitä ehtaa tissimaitoa alkuperäispakkauksessaan olisi  ollut tarjolla, niin ei kyllä, siis miten sä äiti kehtaat edes ehdottaa tommosta! Hir-veet kilarit. Oma kärsivällisyys oli hieman jo siinä kohtaa koetuksella, onneksi mies sai kuitenkin tyypin nukahtamaan pienille unille tilanteen katkaisemiseksi.


Heheh. Karkeasti arvioiden ehkä 360 iltaa vuodessa on parempia, kuin kyseinen näiden lapsiperheellisten vuodenvaihde. 

Mutta onneksi vuosi kokonaisuudessaan kuitenkin oli kovin ihana, monine tärkeine hetkineen. Jospa seuraava vuodenvaihde olisi "vain" hilpeä? 

Mites muilla vuodenvaihde sujui? Toivottavasti vähän mukavammissa merkeissä kuin meidän :D


4 kommenttia:

 1. Voi pientä <3 Toivottavasti teillä ollaan jo terveitä!

  Meillä vuodenvaihde oli oikein onnistunut, kaveriperhe tuli leikkimään ja syömään herkkuja, ja tuossa viereisellä koululla oli järjestetty yhteistä rakettien ammuntaa. Ellun mielestä oli 'paras uusivuosi ikinä' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein olikin jo, mutta eilen illalla nousi taas kuumetta :( Ihme sahaamista. Eka kunnon sairastelu lapsella, niin miulla ei oo oikein vielä kokemusta näistä :p Jospa se pian tulis jo terveeksi<3

   Oi, kuulostaa kivalta vuodenvaihteelta! Meidänkin piti nähdä kaveriperhettä, mutta ne menikin synnyttämään :D

   Poista
  2. Hehee, noh, ehkä hyvä syy perua tapaamiset :D

   Meillä Ellulla oli muuten kerran oireeton korvatulehdus, ainoa merkki oli sahaava kuume. Toivottavasti ei teillä!

   Poista
  3. Joo, hyväksyin syyn :D

   Täytyykin seurailla siis tilannetta senkin suhteen!

   Poista