torstai 17. toukokuuta 2018

Tapaus Frozen ja muut lastenvaatteiden hahmotIhanat lastenhahmot


Oltiinpa tuossa jokunen päivä sitten kirppiksellä lasten kanssa. Meillä on isompi lapsi tullut siihen ikään, jolloin kaupasta bongaillaan paljon kaikkea ihanaa, joita sitten niiiin mielellään oltaisiin viemässä kassan kautta kotiin. Samaan aikaan meillä eletään myös Frozenin, Pepin, yms lastenhahmojen kulta-aikaa. 

Itse jo kauempaa huomasin eräässä pöydässä myynnissä olevat Frozen-leggarit. Ei mun lempparit, mutta tytön kyllä. Argh! Pöydän kylteissä luki isolla, että juuri sitä meidän tytön kokoa olisi saatavilla vaatteissa. Voih. Ajattelin kuitenkin, että annan tilanteen edetä painollaan, enkä tehnyt päätöksiä suuntaan tai toiseen.


Äiti päättää


Kyllä, meillä äiti päättää aika paljon siitä, mitä vaatteita lapsille kotiin ostellaan, mutta enenevässä määrin myös kaksivuotiaalla on mielipiteitä siitä, mitä niistä vaatteista päälle laitetaan. Kinuamalla tai ruikuttamalla meille ei kaupasta kotiuteta mitään, mutta perusteltu mielipide taas on asia erikseen.

Frozen- ja muut fanitusvaatteet eivät ole omaa silmääni eniten hiveleviä vaatteita. Hahmovaatteetkin voivat olla kivoja, meiltä löytyy muutama tarkoin valittu Minni-tunika ja Peppi-paita, mutta ei, Frozen-vaatteista en ole vielä nähnyt sellaista, jonka itse olisin mieltänyt niin kovin kivaksi. Mutta makuja on onneksi monia :)Tapaus Frozen-leggarit etenikin tähän malliin:


Minä hipelöin pöydässä olevia kenkiä, sekä hellehattua nuoremmalle. Lapsi pyörii vieressä, koska hän myös tykkää kirppistelystä, ja innoissaan ehdottelee monesta asiasta, että ne olisivat kivoja. "Joo, niin on, tosi ihania", totean usein, ja jatkamme eteenpäin. 

Tottakai silmiin osuvat myös Frozen-leggarit. Tietenkin. En kai itsekään voi olla huomaamatta jotain, mistä kovasti tykkään. Kierroksen alussa oli jo ihasteltu Frozen-autoa, joka myös tietenkin laulaa luritteli tunnaria. Ah niin ihana kaksivuotiaan mielestä, mitäpä muutakaan se voisi olla! Mutta ne housut. Äiti onpa ihanat housut! Kato, se on se Vorsen, Anna ja Elsa on siinä! Äiti se on minun lempi!, kertoo lapsi. Lempparit, tietenkin. Juttelemme lapsen kanssa housuista, ja hän kysyykin; Äiti minä haluaisin nuo housut, ostetaanko ne? Ne olisi minulle hyvät housut!

Niin, ostetaanko? Meillä yleensä kotiutetaan värikkäitä vaatteita, iloisia kuoseja, joita on helppo yhdistellä muihin vaatteisiin. Pääkallokuoseja tai muita kuolemaan liittyviä vaatteita meille ei ostella. Frozen-legginssit eivät siis ole kieltolistalla, eivätkä muutenkaan ole sopimattomat, huonokuntoiset, rivot, mauttomat tai kalliitkaan. Ja kauneushan tosiaan on katsojan mielipide.

Meillä vanhemmat ohjailee ostoksia tarvittavissa määrin, mutta tällä kertaa leggarit lähtivät meidän matkaan, kuten kuvistakin näkyy. Onnellinen lapsi, ja äiti, joka miettii, ettei meiltä taida löytyä juurikaan pöksyihin sopivia yläosia :D Vaateperiaatteita, onko niitä? Vai riittääkö vain ehjät ja puhtaat vaatteet? Kuka teillä päättää lapsen vaatteista?10 kommenttia:

 1. Voihan legginssit. :D mutta on ne ihanat!

  Meillä Ellulle on ollut yleensä suht sama, mitä hän pukee päälleen ja yleensä ihastelee shoppailutuulella ollessaankin vain kaikkea, mikä on kimaltavaa. Frozen ja My little ponyt ovat meillä kova juttu, niitä on sitten alusvaatteissa ja yöpuvuissa, koska hahmovaatteet eivät ole miun lempivaatteita monestakaan syystä, ja jos lapsi ei niitä osaa (tai hakua?) kärttää, niin en mie sitten niitä ostakaan ajatellen, että niitä jotenkin kuuluisi lapsella olla. Ehkä homma muuttuu, kun tytöt alkavat itse niitä vaatia - tosin se saattaa olla Veenu ennen Ellua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ihanat, lapsen mielestä juu :D Meillä ollaan selvästi siirtymässä koko ajan enemmän siihen, että pitää melkein olla lapsi mukana ostoksilla, jos haluaa varmistaa sen että sitä vaatetta myös käytetään :D

   Poista
 2. Tähän on lapsettomana paha sanoa mitään, mutta minä päätin pienenä että mulle puetaan punaset lappuhaalarit. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä minä päätän pitkälti, mistä vaatteet hommataan ja koska se enimmäkseen tarkoittaa nettikauppoja ja kirppiksiä, niin saan vielä tehdä ostopäätökset omien ekologisten arvojen pohjalta. Tyttö päättää kaapista, mitä pukee päällensä. Tähän asti kelpuuttanut kaikki, paitsi yhdestä mekosta ei niin tykkää, joten sen pistän eteenpäin. Mummut lähtee mukaan hahmokrääsän ostoon, mutta ne usein jää päivän leikin jälkeen sivuun, joten kotona meillä jutellaan mitä kivaa ja kestävää hankitaan ja siitä on sitten pidempään iloa. Peppi Pitkätossu paidan ja mekon muuten kerran tilasin, kun tyttö niin kauniisti illalla puheli, että hän niin haluaisi Peppi-paidan. Niitä on kyllä sitten paljon pidettykin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapsen kanssa keskustellaan noista päivän vaatevalinnoista, että ois jokseenkin yhteensopiva setti. Lapsi kyllä kuitenkin itse päättää yleensä sen asun pääjutun ja toki sukat yms.
   Martinexin Peppi-vaatteet on miusta oikeesti ihan kivoja kyllä! Niitä pari kertaa nettikaupassa ihaillut, mutta en oo sit kuitenkaan uutena taipunut ostamaan :) Jos tulee kirpparilla vastaan, niin sit kyllä napataan mukaan toki :)

   Poista
 4. Meillä suurin osa vaatteista tulee mumin ompeluksista ja hyvä niin, sillä kuoseihin pääsee hyvin itse vaikuttamaan ja Bonsku on ollut tyytyväinen. Kovin paljon hän ei ole edes tietoinen kauppojen valikoimista, eivätkä Samppa, Rolle, Vainu, Rekku, Toma ja Kaja ole päässeet pesiytymään vaatekaappiin. Mutta annan silti hänen valita suosikkinsa Mikki-Hiiri-paidan aika usein, vaikka yritänkin piilottaa sen kaapin perukoille. Eli varmaan aika samanlaisia periaatteita kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kyllä hyvä juttu, kun vaatteet on itsetehdyt niin saa alusta asti miettiä niiden toimivuutta, ulkonäköä ja yhdisteltävyyttä. Meilläkin onneksi kelpaa muutkin vaatteet, ja suurimmassa osassa vaatteista taitaa jotain kivaa ollakin, eläintä, röyhelöä, kukkia, värejä yms.

   Poista
 5. Muutamia tuollaisia kamalia yksilöitä on kotiutunut juurikin kirpparilta tai kavereiden lasten vanhoista vaatteista. Niitä käytetään vain kotipihalla tai yöpaitoina. Jos menen edes ruokakauppaan, laitetaan jotain mitä mäkin kestän.
  Lastenvaatteet kun on ainoa harrastukseni.
  Näin siis kolmevuotiaan kanssa.
  Koululaisten kanssa ollut sama juttu. Hyvin on aina löytynyt vaatteita jotka sekä äitipuoli, että lapsi hyväksyy!
  Mulle on tärkeää että asukokonaisuus mätsää, vaikka tyyli oliskin enemmän lapsen toivoma eikä minun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans lapselle sanoinkin, että oispas nää ihanat mummolahousut :D :D
   Ja sama juttu täällä, lapsen tyyli kyllä saa olla, mutta asukokonaisuudesta huolehdin minä loppupeleissä.

   Poista