tiistai 26. kesäkuuta 2018

Vaipaton vauva -kurssiarvonta!

Yhteistyössä www.vaipatonvauva.fi


Odotetaanko teillä vauvaa, tai löytyykö teiltä alle puolivuotias pikkutyyppi?


Kuukausi sitten kirjoittelin vessahätäviestinnän luennosta täällä, ja nyt sain Vaipaton vauva -verkkokurssin arvottavaksi tänne blogin puolelle! Kiitos siitä :) Tämä kurssi sopii myös lahjaksi, jos ei itselle ole ajankohtainen tällä hetkellä. Tosin itse kiinnostuin aiheesta jo kauan ennen lasten saamista, joten ei tämä katso perhetilannetta, pelkkä kiinnostuskin riittää.

Vessahätäviestintä on vauvan kanssa kommunikoimista, mahdollisuus antaa vauvan tehdä tarpeensa vessaan, sen sijaan että hän oppisi ja tottuisi käyttämään vaippaa vessana. Vaikka kurssin nimi on vaipaton vauva, ei se tarkoita sitä, etteikö vaippoja voisi käyttää, vaan pikemminkin sitä, että vessahätäviestintä selvästi vähentää kuluneiden vaippojen määrää.

Vessahätäviestintä ei ole kuivaksioppimista, mutta se mahdollisesti auttaa myöhemmin myös kuivaksioppimisessakin. Tästä minulla onkin jo yksi omakohtainen kokemus, kun esikoisen kanssa vältyttiin pottalakkoiluilta ja muilta vessakieltäytymisiltä, jotka tuntuvat olevan melkein jokaisen taaperon riesana kun vessahommia aletaan opettelemaan.


Arvontaan osallistut kertomalla alle, miksi vessahätäviestintä kiinnostaa. Myös hyviä kokemuksia aiheesta saa kertoa! Laita mukaan myös oma sähköpostiosoite, kurssin tunnukset lähetetään sähköpostilla voittajalle. Suosipa arpaonni tai ei, suosittelen aiheeseen tutustumista lämpimästi :)


Arvonta-aikaa on perjantaihin 29.6. klo 12 asti. Onnea arvontaan!


Lisää omia vessahätäviestintäkokemuksia löytyy täältä ja täältä.

19 kommenttia:

 1. Onpa siisti arvonta! Länsimaissa kaikesta luonnollisesta ollaan niin vieraannuttu, että harmittaa. Sitä suuremmalla syyllä vessahätäviestintä kiinnostaa, varhainen vuorovaikutus on niin tärkeää! Ihan huippua jos voitto osuisi, niin tämäkin keltanokka saisi harjoituksista paremman rutiinin :)

  zennytintti@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Vessahätäviestintä kiinnostaa, koska meillä asuu pieni viisiviikkoinen ja kommunikaation lisääntyminen vauvan kanssa on upea asia. <3 mariakerosuo@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Esikoistyttö "kävi vessassa" nelikuisesta saakka ja lopulta kieltäytyi vaipasta vuosikkaana kun äiti ei vaan tajunnut lopettaa sen hiostimen pukemista. Nyt pikkuveikka on pian kuukauden ja hyvistä ajatuksista huolimatta vessareissut ei vain ota onnistuakseen eli tajuamisessa on tällä äidillä taas vikaa. Kurssi olisi ajankohtainen ja tulisi tarpeeseen..

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaa, itsellä 9 kk poika 😊

  VastaaPoista
 5. Kiinnostaa, voisin kokeilla pian syntyvän kuopuksen kanssa. Esikoisen kanssa jäi asiana korvan taakse, mutta nyt on uusi tilanne taas :)

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaa, vauvan pitäisi syntyä viimeistään syyskuussa. Kolmannen lapsen kanssa olisi kiva kokeilla. lmattlar@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Pikkuinen kotona ja vähemmät vaipat kiinnostaa.

  VastaaPoista
 8. Olisi hienoa oppia tulkitsemaan vauvan viestejä ja säästää samalla niin vauvan herkkää ihoa kuin ympäristöä pienentämällä vaippavuorta ��

  VastaaPoista
 9. Vessahätäviestintä kiinnostaa, sillä haluaisin oppia paitsi vastaamaan lapseni tarpeisiin myös päästä helpommalla. :D Parikuisen kuopuksemme kanssa olemme hieman kokeilleet Nordinin luennon innoittamina ja saammekin joka päivä tarpeita myös vessaan, mutta lisätieto olisi hyvin arvokasta. Vauva kun on selvästi silminnähden tyytyväisempi kun olemme tunnistaneet vessahädän useamman kerran peräkkäin ja tätä haluan lisää meille. :) kissiliini@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Olisihan se mahtavaa oppia paremmin tunnistamaan viestit. Muutamia kertoja onnistuttu, mutta tuurin kauppaa tuntuu olevan.
  Vaipattomuus olisi vain plussaa ��
  jenni.hautoniemi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Esikoista odotan ja parin kuukauden päästä pitäisi maailmaan syntyä. Itse varttuneemmalla iällä ja "ei niin helposti" pikkukaveri sai kuitenkin alkunsa.
  Kiinnostaa jo vaippavuoren takia, mutta myös siksi, että kaikki on uutta eikä ole mitään ennakkokäsitystä mistään muustakaan. Helpottaisi se varmaan omaa elämää, mutta myös vauvan.

  -Murmeli

  VastaaPoista
 12. Zero waste on kiinnostanut jo kauan ja sitä tulee arjessa toteutettua. Luonnollinen jatkumo tälle on tietenkin vessahätäviestintä uuden tulokkaan kanssa :)

  lululapionkantaja@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Jätteen määrän vähentäminen kiinnostaisi :)

  lilja.veronica.v@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Toinen lapsi ja kummankaan kanssa en ole onnistunut vessahätäviestinnässä.

  VastaaPoista
 15. Odotan nyt neljättä lasta ja olisi aivan mahtavaa opetella hänen kanssaan vessahätäviestintää :) Aikaisempien kohdalla en tälläisestä ollut edes kuullut, mutta tämän viimoisen kanssa on tarkoitus tehdä asioita muutenkin hieman eritavalla, kun tietoisuus eri asioista on kasvanut :)

  bjorkman.tanja(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mielenkiintoisen kuuloinen verkkokurssi. Omat lapseni ovat jo aikuisia, mutta yksi lapsenlapsi löytyy ja tyttäreni on hänen kohdallaan puhunut juurikin tuosta vessähätäviestinnästä. Mitenkäs yöt, laitetaanko silloin vaippa vai onko käytössä vuodesuoja tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla yöllä käytetty vauvoja vessassa, jotkut kyllä niinkin tekevät. Yöllä vaippa päällä :)

   Poista