lauantai 11. heinäkuuta 2020

Kesäinen reissuyö rouheassa Brännbodan Kansakoulussa Kemiönsaarella

Kaupallinen yhteistyö Ravintola Kansakoulu ja Majatalo kanssa 
Alkuviikosta oltiin isommalla porukalla viettämässä yhteistä aikaa äitini eläkkeelle jäämisen juhlistamisen merkeissä. Yksi majapaikoistamme reissulla oli Ravintola Kansakoulu ja Majatalo Kemiönsaarella. 


Brännbodan Kansakoulu ei ole mikään tavallisin majapaikka, vaan nimensä mukaisesti se on vanha kansakoulu. Majoitusrakennukset ovat sata vuotta vanhoja, ja myös sisustuksesta löytyy historian havinaa. Itse tykästyin siihen, kuinka paikasta on haluttu tehdä omannäköinen, ei ole haettu tyypillistä hotellimaista ulkonäköä. Kansakoulu toimii Bed & Breakfast -tyyppisesti.

Paikalla oli useita seurueita, jotka olivat tulleet pelkästään syömään. Ravintola Kansakoulu & Majatalossa on ympärivuotinen ruokaravintola sekä kaksi terassia. Me emme tällä kertaa testanneet keittiön anteja, mutta kuulemma syömään tullaan usein kauempaakin. 

Meidän ilta sujui grillikatoksessa grillaillen ja pihalla mölkkyä pelaten. Brännbodan Kansakoulun pihalta löytyy myös laavu ja useita oleskelupaikkoja pöytineen. Alueella on myös telttapaikkoja, sekä pistokepaikkoja asuntoautoille.


Lapset huomioitu Kansakoulussa


Lapsiperhereissut helpottuvat aina huomattavasti, kun lapsille löytyy tekemistä. Ihana yllätys oli se, kuinka paljon Kansakoulun pihalta löytyi lapsille leikittävää!

Meillä oli matkassa mukana seitsemän lasta, iältään nollasta yhdeksään vuoteen. Silloin osaa arvostaa kaikkea viihdytysyä, kuten trampoliinia, keinuja, kolmipyöräisiä, Muumitaloa ja suurta nurmikkoa juoksentelua varten. Nämä kaikki Brännbodan Kansakoululta löytyivät.

Ruokasalista löytyi myös syöttötuoleja, ja meidän huoneessa olisi ollut myös pinnasänky.


Ruokasalin sisustus oli ihana. Kakluuni ja kristallikruunu! 


Yötä Brännbodan kansakoulun entisessä jumppasalissa


Illan tullen siirryttiin sisälle. Meidän reissuporukasta osa majoittui kolmen-neljän hengen huoneissa, ja osalla oli huoneena kansakoulun entinen jumppasali. Jumppasali, eli tästä huoneesta löytyi tilaa! Sinne mahtui sänkyjä, ja oli tilaa myös oleskella ja pelailla lautapelejä. Seinää koristivat myös vanhat jumpparenkaat kansakoulun ajoilta, jotenkin tosi symppikset.
Pitkän päivän päätteeksi tuntui hyvältä myös päästä saunaan. Löylyjen jälkeen jatkettiin vielä  iltaaa lautapelejen parissa, kun lapset oltiin saatu nukkumaan. Aamulla verhot avattua vastassa oli ihana hiljaisuus ja peltomaisema.

Henkilökunnalle ilmoitettiin illalla toivottu aamupala-aika. Aamiainen odottikin valmiina pöytiin katattuna. Pöytiin tarjoiltiin vielä kahvit, teet ja puurot.


Kansakoulun vanhaan jumppasaliin mahtui isompikin
porukka nukkumaan.

Majoituspuolen aulassa oli kaikkea kivaa ihmeteltävää :)
Vessa ja suihku löytyvät huoneiden läheltä käytävältä. 

Aamupala odotti meitä pöytiin tarjoiltuna!


Sijainniltaan Brännbodan Kansakoulu on hyvä myös muuta tekemistä ajatellen. Maaseudun rauhassa, mutta pienen automatkan päästä löytyy kiinnostavaa nähtävää, kuten Sagalundin ulkomuseo (paljon kivaa myös lapsille), Kasnäsin kylpylä, Rosalan viikinkikeskus, Bengskärin majakka, saaristoluontoa, meriretkiä ja monia luontokohteita.

Kurkkaa yöpaikkojen varaustilanne täältä. Brännbodan kansakoulun hinnat ovat kukkaroystävälliset, huoneet ovat alkaen 39€/vuorokausi, aamupala aikuisilta 8€, lapsilta 4€.

Mukavaa vierailua Brännbodan Kansakouluun Kemiönsaarelle!


Löydät Ravintola Kansakoulu ja Majatalon myös Facebookista!


Brännbodantie 71, Västanfjärd


info@kansakouluun.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti