sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus KemiönsaaressaViime viikolla reissattiin Kemiönsaaren suunnilla. Yksi pysähdyspaikka oli Sagalundin ulkomuseo, jossa pääsee kurkistamaan Kemiönsaaren historiaan. Kierrokseen kuuluu mm. käräjätalo, kaksi koulurakennusta, torppa, huvila ja maatalo.


Historian havina kuuluu omiin lempparivierailuihin uusissa paikoissa. Siksi Sagalund kuulosti kiinnostavalta. Plus se, että siellä on ajateltu myös lasten viihtymistä :)

Mokoma poikkeusaika vaikuttaa moneen, ja siksi lasten leikkiympäristöt oli suljettuina nyt. Itseäni olisi kiinnostanut etenkin vanhan ajan synnytyssairaala. Onneksi Sagalundissa oli muutakin lapsille, pihalla keppihevosleikit, majanrakennus ja sivurakennuksessa lapsille suunnattu näyttely, joka oli tosi kiva! Opastetun kierroksen rakennukset tavaroineen kiinnostivat lapsia vaihtelevasti (7 lasta, 0-9-vuotiaita).

Sagalundissa järjestetään myös Nallekekkereitä 1-4-vuotiaille (maksuton), sekä lasten aikamatkoja koululaisille (5€). Kannattaa kurkata kalenterista näiden ajankohdat.Lapset kokeilivat kirjoitustauluja.Nyt kesäkaudella lippuhintoihin  (aikuset 7€, alle kouluikäiset ilmaiseksi, 7-16-vuotiaat 1€) kuului myös opastettu kierros, josta itse kovasti tykkäsin. Vanhoihin rakennuksiin pääsi sisälle, ja opas kertoi yksityiskohtia niiden historiasta, tai niissä asuneista ihmisistä. Kierros kesti tunnin, jonka jälkeen sai vapaasti kierrellä tai jäädä piha-alueelle leikkimään. Meillä kesti aika kauan, kun jäätiin porukalla (meitä oli kuusi aikuista, seitsemän lasta) kepparileikkeihin, kun aikuisetkin innostuivat hyppimään esteitä keppihevosilla :D

Lopuksi kurkattiin vielä lapsille suunnattu näyttely, joka olikin kiva, toiminnalliseksi suunniteltu. Lapset olisivat siellä saaneet käytettyä pitemmänkin ajan. Nyt poikkeusaikana lastennäyttely on ilmeisesti vaihtelevasti auki.

Kepparileikeissä saatiin Sagalundissa aikaa kulumaan :)

Isovanhempien huone. Sen ajan eläkejärjestelmä, iäkkäimmät perheenjäsent
saivat oman huoneen/nurkkauksen, jossa elellä.


Näyttelyhuoneen kivasta lastennäyttelystä!Sagalund oli tutustumisen arvoinen :) Käykää kurkkaamassa jos liikutte Kemiönsaaren suunnilla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti