keskiviikko 26. toukokuuta 2021

4 lautapelivinkkiä 6+ -vuotiaillePakko kyllä hehkuttaa paikallista kirjastoa: ihan loistava lautapelivalikoima lapsillekin! Ollaan järjestelmällisesti käyty erilaisia lautapelejä läpi, ja nyt ajattelin kertoa meidän lemppareista. 


Ollaan lainattu uusia pelejä viikoittain. Nämä n. kuusivuotiaasta eteenpäin tarkoitetut pelit alkavat olla jo aikuiseen makuunkin tosi mielekkäitä. Eli eivät siis millään tapaa vain kuusivuotiaille, vaan siitä eteenpäin. 

Ja usein "tavallisten" lautapelien ikäsuositus alkaa sieltä kahdeksasta vuodesta, eli ei olla kovin kaukana siitäkään.

Tämä on ensimäinen osa lautapelisuosituksia, toinen osa pelejä tulee myöhemmin, joten jäähän kuulolle! Yatzoo

Ikäsuositus 5+

Peliaika 5-15min

2-8 pelaajaa

Perinteinen noppapeli, mutta nopanlukemat on korvattu eläimillä. Peliruudukolle tulee pisteitä erilaisista yhdistelmistä sekä mahdollisimman suurista määristä samaa eläintä. Pientä taktikointi-ajattelua joutuu käyttämään, että tulisi valinneeksi mahdollisimman pisteikkään vaihtoehdon. Tykkään pelin simppeliydestä.

Jos tämä olisi oma peli, laminoitaisiin ruudukot, niin olisivat pitkäikäisempiä :)Leo menee parturiin -pelissä pitää olla tarkkana ja pistää käännetyt laatat mieleen.


Leo menee parturiin

Ikäsuositus 6+

Peliaika 30min

2-5 pelaajaa

Tämä ei oikeastaan ole oma suosikkini, koska tässä joutuu muistamaan, ja se ei tällä hetkellä ole  vahvuuteni :D Omat lapset ja kylässä olleet pelailijat tästä kuitenkin ovat kovasti tykänneet ja useamman kerran pelanneet, siksi tämä Leo pääsi listalle.

Peli on yhteistyöpeli, jossa pelaajien tarkoitus on yhdessä viedä Leo parturiin ennen parturin sulkeutumista. Väärän värisistä askelmista kello kulkee eteenpäin. Pelaajien on tarkoitus laittaa muistiin laattojen värit ja koittaa päästä oikeanvärisellä liikkumiskortilla samanväriselle laatalle, jotta kellon ei harppaa iltaa kohden. Aikaa pelissä on viisi päivää, aina illalla Leo menee takaisin alkuun ja yrittää uudestaan. 

Yhteistyöpelit ovat välillä kivaa vaihtelua, kun pienimmillä pelaajilla tunteet saattavat kuumeta välillä ns. tavallisissa peleissä. Hyvä peli tunteiden tasailuun siis :D

Plussaa pelin härpäkkeistä: etenkin kellon liikuteltava viisari ja Leon kasvava harja olivat lasten mieleen.


Lasten menolippu -peli. Tässä on jo oikean pelailun makua!


Ticket to ride First Journey

Ikäsuositus 6+

Peliaika 30min

2-4 pelaajaa

Perinteinen Menolippu lastenversiona, jee! Eli tarkoitus tehdä reittejä reittikorttien mukaisesti, eri värisiä kortteja maksuna käyttäen. Näistä tulee niin "oikean" pelin fiilis jo, että! Hyvin samantyylinen oikean Menolipun kanssa. Miinuspisteitä ei tässä versiossa ole.

Huomaa, että peli vaatii lapseltakin jo keskittymiskykyä hippusen, ihan jo pelin kestoonkin liittyen. Viikinkien laaksossa kerätään kultakolikkoja omaan viikinkilaivaan
 (kuvassa vasemmalla)


Viikinkien laakso

Ikäsuositus 6+

Peliaika 15min (meillä menee kauemmin)

2-4 pelaajaa

On meneillään viikinkien keilatapahtuma. Tarkoitus on pallolla kaataa tynnyreitä, ja kaatuneiden tynnyreiden värien mukaan siirtää pelinappuloita laiturilla. Kun jonkun pelinappula tipahtaa veteen, on aina kolikoiden jakamisen aika. Pelin voittaa se, kenellä on eniten kolikoita.

Plussaa pelin ulkonäöstä, etenkin viikinkilaivat tuntuvat vetoavan meidän pikkupelaajiin. 

Pelissä tosiaan "mailalla" lyödään palloa pelilaudalla, joten lattialla pelaaminen on ehkä mukavampaa kuin pöydällä. Tai itse en ainakaan jaksa kalastella palloa pöydän alta koko ajan (Ehkä se pelin pitempi kesto johtuu siitä pallon jatkuvasta etsimisestä :D ).


Oliko tuttuja pelejä? Pysy kuulolla, kivoja pelejä on tulossa lisää! Omat tai lasten lempparit saa vinkata!


Kurkkaa myösEi kommentteja:

Lähetä kommentti