torstai 6. lokakuuta 2022

Lasten Raamistreffit: Mooses kaislakorissa


Viime keväänä aloitettiin ystävän kanssa pitämään lasten Raamistreffejä. Nyt syksyllä jatkettiin. Tämä on ihana tapa käydä lasten kanssa läpi Raamatun kertomuksia. Suosittelen kyllä!


Me treffataan ystävän kanssa toistemme kotona vuorotellen. Suunnilleen parin viikon välein näiden Raamatun kertomusten merkeissä, aikataulu tosin vähän elää elämän mukana. Kuitenkin niin, että saadaan kaikki ennalta mietityt aiheet pidettyä. 

Syyskauden treffeille valittiin Vanhan testamentin kertomuksia, keväälle on sitten Uutta testamenttia. Näin saadaan Jeesuksen syntymä ajoitettua jouluun (vaikkei se oikeasti silloin ollutkaan..), ja pääsiäisen tapahtumat pääsiäiseksi. Nyt ollaan tänä syksynä käyty jo luomiskertomus, Nooan arkki, Baabelin torni ja Mooses kaislakorissa.

Vuoronperään toinen meistä suunnittelee Raamiksen sisällön. Tämä Mooses-vauva osui minun vuorolle. Raamisrukous, laulu ja sitten se pääasia eli Raamatunkertomus. Askarteluhommiksi oli tällä kertaa Mooses-vauvat kaislakorissa, jotka väritettiin ja liimattiin. Pinterestistä löytyy hyviä ideoita ja värityskuvia. Lopuksi syödään yhdessä lounasta.

Kantoliinasta tehtiin Niili, jonka reunoille lasten kanssa laitettiin kasvillisuutta. Sinne sitten Mooses-vauva kellumaan kaislakoreineen. 

Tästäkin kertomuksesta saa ihan erilailla irti itselle, jos miettii tapahtumia vanhempana. Aika hurjia juttuja tapahtunut. Mooseksen äiti luotti Jumalaan ja toimi rohkeasti. Toki lasten Raamattuhetkellä kauheuksiin ei syvällisemmin mennä, mutta kyllä se omaa ajatusratastakin laittaa aina eteenpäin.


Treffaahan siekin ystävän kanssa, lapsille Raamatun kertomuksia opettaen :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti