maanantai 17. lokakuuta 2022

Lautapelejä lapsille: Risk Junior
Merirosvoja näkyvissä! Paitsi, että Risk Juniorissa kaikki pelaajat ovat merirosvoja, jotka kilpailevat aarteista ja saarten valloittamisesta. 


Pelin ikäsuositus on 5-vuotiaasta eteenpäin, mutta tutusti meillä on pelailtu tätä jo pienempienkin kanssa, pienin avustuksin. Tämä peli on lähikirjastomme valikoimista, kannattaa kurkata kirjastojen pelivalikoimat.


Tykkään pelin visuaalisesta ilmeestä. Merirosvolaivat ovat tosi kiva idea pelinappuloiksi. Laivat aloittavat pelin keskellä olevasta pääkallosaaresta. Aarrekortit sekoitetaan ja asetetaan saarille, rahat piilossa arkun alla. Vuorotellen pelaajat asettavat omia merirosvojaan saaria vartioimaan. Kun kaikki saaret on vartioitu, peli alkaa.

Pelilaudalla liikutaan aina yksi saarten väli kerrallaan. Tarkoitus on kerätä kaikki aarteet ja samalla vallata mahdollisimman monta saarta. Saarelle saapuessa, jos se on jonkun vastapelaajan vallassa, käydään taistelu aarteesta (jos se on vielä paikallaan) ja saaren valtijuudesta. Taistelu käydään nopilla, jotka asetetaan omaan laivaan. Laivasta noppa napautetaan vapauteen. Suuremman luvun saanut voittaa aarteen ja saa asettaa merirosvonsa vartioimaan saarta.

Peli loppuu, kun kaikki aarrearkut on kerätty. Arkkujen toisella puolella on eri määrä kultakolikoita. Niiden lisäksi pisteiksi lasketaan jokainen saari, jossa oma merirosvo on vielä vahdissa. Suurimman saaliin saanut voittaa pelin!

Plussaa simppeleistä säännöistä!


Risk Junior:


Ikäsuositus 5-vuotiaasta eteenpäin
2-4 pelaajalle

Merirosvolaivat valmiina noppataistoon!

Lopputilanne, kaikki aarteet napattu!


Lisää lautapelivinkkejä löydät täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti