lauantai 15. lokakuuta 2022

Syysaskarteluja lasten kanssa


Tämä syksy on ollut tosi kaunis kaikkine väreineen. Piha-aidastamme alkavat lehdet loppumaan jo kokonaan, ja pakosti mieleen hiipii ajatus, olenko ehtinyt nauttia tästä väriloistosta tarpeeksi? Tai riittääkö se pimeän kauden varoiksi? Ei varmaan riitä, mutta täytyy ammentaa sitten väriä ja valoja muualtakin :)


Lasten kanssa talletettiin syksyn loistoa ja tunnelmaa askartelun merkeissä. Lehtiä, keppejä, havuja. Jokunen aroniakin löytyi, tänä vuonna on kyllä ollut vähän olematon aroniavuosi. Niistä vähästä, mitä löytyi, taapero meni ja söi osan suoraan askartelusta. Ei kyllä tosin yllätä yhtään, heh.

Laatikon pohjalle laitettiin pala tapetin jämää ja koululainen askarteli joen aaltoineen ja väritti maastoa. Silta oli oma räpellykseni, lapsi puolestaan ideoi nuotion ja toteutti siihen liekin kartongista. Ihanaa, kun lapsilla alkaa olla jo näkemystä ja ideoita askarteluunkin. Paljon he kyllä puuhailevat omia askartelujuttuja itsenäisestikin.

Tätä oli kyllä kiva tehdä, kun on nopea ja helppo askartelu. Kuumaliimaa kului jonkin verran, mutta ilmankin pärjää. Laatikkona postipaketin pohja. 

Lehtimajakin tietenkin tehtiin, onhan nyt aikataulullisesti Raamatun juhlista Lehtimajanjuhlan aika. Se on suuri juhlan aihe Raamatussa. Pääsevät petsitkin nyt juhlia viettämään majassa :) 

Tästä tuli kiva metsäleikki nukeille tai eläinhahmoile. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti