keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Lasten Raamistreffit: Jerikon valloitus


Tällä kertaa meillä oli lasten Raamistreffien aiheena Jerikon valloitus. Lapset rakensivat Jerikon muureja jo aamulla valmiiksi, ennenkuin lähdimme viemään koululaista kouluun. 


Täältä löydät postauksen Raamistreffeistä, jonka aiheena oli Mooses kaislakorissa.

Ollaan taas edetty Vanhaa testamenttia eteenpäin. Meillä on Raamiksessa osanottajina kuusi kappaletta 1-5-vuotiaita, joten Raamatun kertomukset on mietitty tätä kuulijakuntaa parhaiten palvelemaan. Syksyllä Vanhaa testamenttia, jouluna Jeesuksen syntymä ja "kevätkaudella" sitten Uuden testamentin tapahtumia.

Aloitettiin kertomus Jerikon muureista, eli Joosuasta, ja siitä,  kuinka Joosua sai ohjeet Jerikon valloittamiseen Jumalalta. Ei tavanomaisimmat ohjeet, mutta Joosua tiesi, että kannattaa luottaa Jumalaan. 

Koululaisen kanssahan me useimmiten käydään Raamis vielä uusiksi kun hän pääsee koulusta (hänen toiveestaan), ja niin tänäänkin. Hänen kanssa mietittiin myös taustoja, eli mitä oli tapahtunut, ennen kuin oltiin siinä pisteessä, että päästiin Jerikoa kiertämään.

Raamista varten keräsimme duplo-ukkeleista joukon väkeä kiertämään Jerikoa. Kulkueen edessä seitsemän pasuunan soittajaa, sitten liiton arkku ja väkijoukko. Välissä mentiin leiriin nukkumaan telttaan yöksi (kuva). Teltta ja nuotio oli meidän askarteluja muista leikeistä.

Seitsemäntenä päivänä kierrettiin seitsemän kertaa, ja silloin lasten kanssa kajautettiin asiaan kuuluva sotahuuto. Ja muurit murtuivat! Tämä taisi lasten mielestä olla Raamiksen paras osuus, kun koko rakennelma meni palasiksi.

Kuuntelimme Youtubesta myös laulun Jerikon muureista. Pinterestistä löytyi aiheeseen sopiva pasuuna-askartelu. Mitäpä ei sieltä löytyisi. Lapset värittivät torvensa ja nitojalla nidottiin ne torvien muotoon. 

Lopuksi syötiin yhdessä lounasta. Hyvä aamupäivä, tärkeiden asioiden äärellä! Liiton arkku


Välillä mentiin leiriin yöksi lepäämään. 

Muurien sortuminen taisi lapsista olla se paras osuus. 


Torviaskarteluun löytyi idea Pinterestistä.

Oli muuten taaperollekin yllättävän tärkeä tämä torvi 😊Ei kommentteja:

Lähetä kommentti