torstai 15. maaliskuuta 2018

Kun ikäeroa on kaksi vuotta


Meidän lapsilla on ikäeroa kaksi vuotta, yksi kuukausi ja yksi päivä. Meillä oli alustavasti haaveena ikäeroksi juurikin se 2-3 vuotta, ja oltiinkin aika onnekkaita, kun sellainen saatiin.

Ainahan näihin tämmöisiin toiveisiin peilaa varmaan myös omaa lapsuuttaan? Itse olen sisarussarjan keskimmäinen, isompaan ollut ikäeroa 3,5 vuotta ja nuorempaan se kaksi vuotta. Kaksi vuotta oli  omassa lapsuudessa meidän kokoonpanolla huomattavasti toimivampi, kuin se 3,5 vuotta. Toki osasyy on varmasti myös sillä, että lapsien lukumäärä oli se kolme. Ja kun yksi oli jo selvästi vanhempi, jäi hän usein leikeistä pois, kun pienemmällä ikäerolla varustettujen leikit osuivat paremmin keskenään yksiin.

Nyt elellään vasta vauvavuotta, joten tämän ikäeron ja tyttösten persoonien välistä yhtälöä ei ole vielä näkyvillä kuin pikkiriikkisen. Tähän mennessä tämä kombo meidän perheessä on ollut hyvin toimiva. Toivotaan, että jatkossakin! Jospa nämä jo vuoden päästä leikkisivät mukavasti yhdessä?
Kahden vuoden ikäerolla meillä..esikoinen osaa jo valtavasti kaikenlaista. Puuhailee omissa leikeissään pitkiä aikoja, osaa syödä ja pukea, riisua. Viihdyttää itse itseään. Helpottaa elämää kovasti.

..vain yksi lapsi vaipoissa kerrallaan, tykkään!

..isosisko odottaa kovasti, milloin pienemmästä saisi leikkikaverin. Eikä siihen loppupeleissä kauaa menekään. Ja vauvastakin näkee, että sisko on kyllä ihan paras juttu!

..isompikin nukkuu vielä päikkäreitä. Päivän hiljainen hetki, aah!

..isosiskon kovimmat äidissäroikkumiskaudet oli eletty jo ennen pikkusiskon ilmaantumista.

..2,5-vuotias osaa jo oikeasti olla avuksi, halutessaan. 

..esikoinen osaa sanallisesti kertoa ajatuksensa, ja jonkun verran myös sanoittaa tunteitaan. Se voi ehkä myös olla osasyy sille, että ollaan vältytty mm. suuremmilta mustasukkaisuuksilta tähän asti.Taisinkin jo mainita, että odotan aika kovasti, että tyypit alkavat oikeasti leikkimään yhdessä ♥
Kaikissa ikäeroissa on varmasti omat puolensa, mutta meillä kyllä ehdottomasti tykätään tästä parin vuoden ikäerosta!

Mikä ikäero on teillä ollut lempparein?6 kommenttia:

 1. Miulla on toiseen siskooni ikäeroa kaksi vuotta, toiseen kuusi, ja molempien kanssa ollaan puuhattu yhdessä ja erikseen ja oltu läheisiä. Vanhemman pikkusiskoni kanssa rakastettiin ja myös riideltiin paljon, nuoremman kanssa ei koskaan riidelty.

  Meidän tytöillä on ikäeroa 3,5 - vuotta, ja se on ollut meille tosi hyvä. Vuosi enemmän tai vuosi vähemmänkin olisi varmasti ollut hyvä, mutta tästä ikäerosta en ole vielä löytänyt meillä mitään negatiivista. Toki tämä on myös luonne- ja päiväuneliaisuuskysymys, Ellu nukkui päiväunet viime vuonna joka päivä ja nykyäänkin melkein jokaisena päivänä, eli pieni hengähdyshetki koittaa kerran päivässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥

   Oi, aika hyvin, että Ellukin vielä nukkuu päiväunet! Mie koko ajan pelkään että millon meillä jää pois :D

   Poista
 2. Meillä kaksi ensimmäistä lasta sai alkunsa hoidoilla. Aloimme toivoa toista lasta kun esikoinen täytti vuoden. Ikäeroa tuli 3,5 vuotta. Tulin uudelleen raskaaksi toisista menkoista toisen lapsen jälkeen. Ikäeroa tuli 1 v 10 kk. Eli aika lailla juuri se mitä toivoin kahden ensimmäisen lapsen ikäeroksi. Esikoinen oli 5, kun nuorin syntyi. Hänestä on suuri apu. Hän osaa auttaa pikkuveljeä, tekemällä leipää tai antamalla maitoa tms.

  Meillä on kaksi lasta vaipoissa. 2 v ei ole yhtään innostunut pottailusta. Enkä kovin paljon ehdi siihen panostaa. Esikoinen oli tuossa vaiheessa jo täysin päiväkuiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina nuo ikäerotoivomukset ei toteudu, minuakin odoteltiin kuulemma useampi vuosi.
   Ihanaa kun teillä on oma apuri siellä ♥ :)

   Poista
 3. Mukava postaus.

  Minusta yhteiseen leikkiin vaikuttaa myös tosi paljon lasten luonteet. Mutta erilaisuuskaan ei sulje leikin toimivuutta pois :)

  Minä olen myös pitänyt Kesäheinän ja Lumihiutaleen ikäerossa siitä, että vain yksi oli tuolloin vaipoissa. Kuitenkin kahden vaipallisen kanssa touhu on erilaista, tosin kyllä siitäkin on selvitty :) Nyt neljännen syntyessä Lumihiutale on lähes 3,5v ja on toki jo kuiva. Eli helpommalla siinä mielessä päästään nytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, luonteet on kyllä iso tekijä leikkien muodostumisessa. Eihän välttämättä kaikilla leikit niin luonnistu, vaikka olisi samanikäisetkin.

   Joo, kyllähän kahdessa vaipatettavassa on enemmän mietittävää! :)

   Poista