lauantai 16. kesäkuuta 2018

Tykkää kuin hullu puurosta - SormiruokailukuulumisiaVauva on saanut parin kuukauden ajan tutustua ruokaan pääsääntöisesti sormiruokailemalla. Reissussa ollessa puurot on syötetty pikkusuuhun lusikalla, mutta muutoin taitavat vauvan omat pienet sormet olla parhaat välineet syömisessä tässä kohtaa elämää.

On kyllä ollut ihanaa katsella vauvan tutustumista ruokaan! Niin suloista ja hassua, ja toki tietenkin myös erittäin sotkuista.

Meidän vauva on aika hyvä syömään, pääasiassa ainakin. On kyllä ihan ihmeellistä seurata häntä, kun esikoinen puolestaan söi vauvana ihan pikkuhiiren annoksia, niin tämä tuntuu taas niin uudelta ja jännältä, että syöminen voi sujua näinkin mallikkaasti! Samaa esikoisella ja tällä vauvalla on se, ettei kumpikaan ole suuremmin kakonut ruokaa, jotain pieniä yskimisiä lukuunottamatta. Ja koko ajan se ruoankäsittelytaito vain paranee onneksi.

Selviä lemppareitakin on löytynyt! Kerran Mummin luona kyläillessä maisteltiin hirssipuuroa, ja siihen hän nyt sitten on ihastunut ikihyviksi. Kun hän näkeekin hirssipuuroa, niin ranteet alkavat pyörimään ja suu aukeaa! Hauskaa. Hirssipuuro on siitäkin kyllä kätevä, että sitä voi syödä kylmänäkin. Tämä onkin ollut jo useamman kerran reissueväänä hänellä, ja sitä on sitten purkista luskoitu, nam nam!

Myös jäiset mustikat ovat suurta herkkua, kuten myös maissinaksut, keitetty/höyrytetty parsakaali ja kesäkurpitsa. Muut ruoat häntä kiinnostavat vähän vaihtelevasti. Monenlaista on maistettu, erilaisia uunirieskoja, munakkaita, pötköjä ja pyöryköitä taiteiltu fiiliksen ja kaapinsisällön mukaisesti.Saa nähdä miten reissulta löytyy syötävää pikkutyypille!
Meidän arjen sormiruokailuihin ja muihin hetkiin pääsee mukaan myös instagramin puolelta.

2 kommenttia: