tiistai 30. lokakuuta 2018

Vauvatavarat, jotka ovat edelleen käytössä yksivuotiaalla


Pieni toukka lämpöpussissaan, vain pää näkyy :) 


Vauvavuoteen liittyy melkoinen tavara-arsenaali, joista suurin osa on käytössä melko lyhyen aikaa. Yksi toisensa jälkeen vauvatavarat karisivat käytöstä pois. Imetystyyny, sitteri, harsot, leikkimatto, vaunukoppa, vaipanvaihtoalusta, vauvalelut..

Näitä vauvatavaroita meillä ei ole ollut esillä enää kuukausiin. Ilman niitäkin olisimme varmasti pärjänneet, järjestelykysymyksiä lähinnä. Kuitenkin ne helpottivat elämää paljonkin sen oman pienen aikansa verran.

Kaikki näistä olivat meillä myös kirpputoriostoksia. Voi olla, että jos näitä ei olisi käytettyinä löytynyt edullisesti, niitä ei välttämättä olisi meille kotiutunut ollenkaan, vaan olisimme pärjänneet toisella tapaa.

Edelleen käytössä olevat vauvatavarat


Muutama vauvavuoteen mielletyistä tarvikkeista on edelleen käytössä. Täällä kirjoitin niistä vauvatarvikkeista, joita hankittiin toisella lapselle. Ilahduttava ajatus, että osa tavaroista on tarpeellisia vielä vauvavuoden jälkeenkin! 

Lämpöpussi rattaissa. Ostimme kirpparilta Eisbärchen-lämpöpussin vitosella vauvavuoden alussa, sen enempää malleja ja merkkejä vertailematta. Osuikin ihan loistava hyvä ostos, sillä yksivuotias mahtuu siihen edelleen, ja menee varmasti koko talven vielä.

Meidän lämpöpussissa on myös kiristettävä suuaukko, joten lapsen saa päikkäreille käydessä pysymään kokonaan pussissa, eikä hän kaiva käsiään ulos, kuten monissa muissa pusseissa käy. Mehän myös harrastetaan aika paljon bussipysäkille juoksemista, joten siihen tämä pussi on erittäin oivallinen, kun lapsi tarvitsee vaan pipon päähänsä näillä keleillä.

Rengasliina. Tällä hetkellä yksivuotias on monesti rengasliinassa esikoista kerhoon saatellessamme. Suuri apu myös sylinkaipuuseen, hammaskiukkupäiviin ja muihin vastaaviin kriittisiin hetkiin.

Rattaat. Käytössä päivittäin, koska yksivuotias nukkuu myös päiväunet rattaissa.

Turvakaukalo. Turvakaukaloissa on paljonkin eroja, joista ei tiedetty ennen ostohetkeä yhtikäs mitään. Suurimmassa osassa eri malleista ja merkeistä painoraja on 13kg, mutta se ei yllättäen kerrokaan vielä mitään.  Lapsen pituus on useimmiten se, joka ottaa vastaan. Ei ne jalat, mutta se pää. Ostettiin ihan vahingossa jo esikoiselle Gracon turvakaukalo, ja siihen yksivuotiaskin mahtuu vielä. Saa rauhassa istuskella ajomatkat turvallisesti, kunnes siirtyy seuraavaan istuimeen kasvettuaan vielä hiukan.


Manduca-kantoreppu. Käytössä retkeillessä ja reissuissa. Tosi oleellinen meillä vielä varmasti pitkään. Esikoistakin (3v) kannettiin menneen kesän reissuilla Manducassa.

Osa kestovaipoista. Tosin vaippoja menee enää harvakseltaan, kun yksivuotias käy potalla. Tässä löytyy teksti yksivuotiaan pottarytmistä.


Rengasliina on helpottanut meidän arkea todella paljon! Käy kurkkaamassa myös Maria Nordinin blogista, mitä vauvatarvikkeita he eivät tarvinneet ollenkaan!


Mitkä vauvatavaroista ovat olleet teillä ne pitkäikäisimmät? 
Meidän arkisimpaan arkeen pääsee mukaan instagramin puolella iloelolaura, tervetuloa! 

4 kommenttia:

 1. Kyllä meillä käytetään imetystyynyä edelleen päivittäin. Siinä saa hyvän asennon. Kestovaipat on menneet jo kuukausia - varmaan lähempänä vuoden jo. Muksut 5-10 kg käytössä. Neiti painoi 1 v neuvolassa 8895 g, joten jonkin aikaa mahtuu vielä.

  Meillä on tuo sama Eisbärchen pussi. Ostin sen toiselle lapselle vitosella keskellä kuuminta kesää ja nauratti ajatus, mutta kun hyvä löytö tulee vastaan, niin se ostetaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä niin hauska aina nähdä miten kaikilla on ihan eri!
   Me muuten käytettiin noita Muksujen 5-10kg vielä sillonkin, kun esikoinen oli jo reilusti yli 10kg. Pysyivät päällä kuitenkin! :D

   Joo, sepä, hyvä löytö on hyvä löytö, oli se ajankohtainen just sillä hetkellä tai ei :D

   Poista
 2. Meilläkin oli tuo lämpöpussi käytössä melkein 2-vuotiaaksi asti ja rattaat myös,koska päikkärit pihalla oli vaan niin Minean juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo lämpöpussi on kyllä tosi hyvä vielä taaperollakin! :p

   Poista