sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

4115km - miten meni automatkat lasten kanssa?
Kahden viikon lapsiperheroadtrip on nyt takana päin. Kilometrejä kertyi 4000 ja vähän päälle. Autossa tuli siis istuttua hetki jos toinenkin.Koska aikaa reissulle oli 14 päivää, ei päivittäiset kilometrimäärätkään olleet ihan mahdottomia. Ekana reissupäivänä me tosin ajettiin matkan pisin pätkä heti alta pois, niin ei tarvinnut ekaa yötä viettää ihan tutuilla kulmilla, viime kesänä kun reissattiin Latvian suunnilla jo.

Ensimmäisenä päivänä ajettiin vajaa 650 kilometriä, ja koko päivähän siihen menikin taukojen kanssa. Muina päivinä ajettiin parin-kolmen tunnin mittaisia pätkiä, ja kahtena päivänä ei ajeltu ollenkaan. Osa lyhyimmistä pätkistä mentiin ilman taukoja, jos lapset nukkuivat. Yleensä kuitenkin matkan varrella oli yksi vessatauko, joskus myös evästauko. Pääsääntöisesti syötiin yleensä lähtiessä ja perillä, tai sitten autossa eväitä.


Ei lastenohjelmiaMe jotenkin ihmeellisesti selvittiin lasten kanssa tuo koko reissu ilman lastenohjelmien katsomista autossa. En olisi kyllä itse ajatellut ennen reissua, että se voisi mitenkään olla mahdollista! Sen sijaan autossa tuo vajaa kolmevuotias luki lehtiä, kuunteli musiikkia,  söi välillä, ihmetteli, kyseli ja jutteli. Niin ja tietenkin nukkui! Usein meidän ajelut olivat siihen aikaan, että molemmat lapset nukkuivat autossa päiväunia. Ja vaikka aika ei oikea olisi ollutkaan, nukahtivat silti, koska kyllähän pitempi reissussa olo aina syö voimia.

12 eri lasten cd-levyä se vaati, mutta suurin ilo oli kuitenkin muutamasta kirpparilta ostetusta Prinsessa-lehdestä, joita olin pitänyt piilossa matkaan asti. Ja yksi Poni-lehti ostettiin matkalta lisäksi.


Vaikeat viimeiset kilometritKuitenkin joka päivän ne viimeiset kilometrit olivat lähes joka kerta isommalle lapselle epämukavat. Viimeinen vartti täyttyi lähes poikkeuksetta "haluun pois nyt!" -huudahduksista, mutta niitä varten ei kuitenkaan lastenohjelmia ryhdytty virittelemään, vaan koitettiin saada lapsen huomio muualle. Onneksi nämä olivat kuitenkin suhteellisen lyhyitä hetkiä kokonaisuudessaan.
Parempia matkaajiaSanoisinkin, että tämä reissu kouli meidän lapsistamme paljon parempia automatkaajia! Tuo matka nimittäin meni paljon paremmin, mitä esimerkiksi semmoiset kolmen-neljän tunnin matkat ovat tähän asti menneet. Musta tuntuu,  että nuo oppivat matkan aikana myös nukkumaan autossa entistä paremmin!


Entäs vauva?Vauva oli kyllä meistä kuitenkin se paras matkaaja, ihan ylivoimaisesti. Ainoa meistä, joka ei riidellyt kertaakaan ;) Kun tarjottiin maitoa ja vähän evästä aina lähtiessä, perillä ja joskus ajotauoillakin, oli hän mitä tyytyväisin. Autossa hän nukkui tai katseli pää tanassa siskon puuhia. Reissumuija!


Tämän reissun jälkeen näiden reissaajien kanssa uskaltaa kyllä suunnitella seuraaviakin matkoja. Mutta jospa hetki oltaisiin kotona välillä!Meidän arkeen pääsee mukaan myös instagramin puolella iloelolaura :)

4 kommenttia:

  1. Hienoa, että saitte reissun tehtyä. :)

    VastaaPoista
  2. Olitte kyllä reippaita reissaajia! Oli varmasti mahtava kokemus kaikille. :)

    VastaaPoista
  3. Teillä oli kyllä niin ihanan näköinen reissu,niitä insta kuvia oli mukava seurata!

    VastaaPoista