maanantai 30. tammikuuta 2017

Ovulaatio

Nämä naisen elämän eri asiat ja vaiheet on aika mielenkiintoisia. Viimeisimpänä omassa mielessä ajatuksia on herättänyt ovulaatio. Oi ovulaatio!Ennen raskautta ovulaatio oli aika näkymätön tapaus omassa elämässä. Ei juuri tuntemuksia, lämpötila toki hiukan tavanomaista korkeampi. Jos ei kiinnittänyt huomiota, laskenut päiviä tai katsellut kalenteria, sen pystyi sivuuttamaan helposti, niin huomaamaton tapahtuma se oli. Ja ei, syy ei ole se, etten olisi silloin vielä ollut kiinnostunut kehoni toimista ja laittanut niitä merkille :)
Kolmet menkat raskauden jälkeen takana. Vain yksi ovulaatio, juurikin viimeisimmässä kierrossa. Kaikki mahdolliset ovulaation merkit oli ilmassa, alavatsan jomotustakaan ei voinut olla huomaamatta. Ja mitä, mahallaan ei sen vuoksi pystynyt nukkumaan! Ensimmäisillä kierroilla keho taisi vasta harjoitella, käynnistellä hormoneja.
Ihmeellistä on elämä! Se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa :) Kokemuksia ovulaatiosta, anyone?

2 kommenttia:

 1. Oi onnellinen, jos et sitä juurikaan huomaa. Minulla on ollut jo vuosia niin kivulias ovulaatio, että sitä ei voi missata :I Nyt raskauden jälkeen tuntuu hieman helpottaneen, mutta edelleen huomaan sen kyllä hyvin. Huomaa kyllä itsessään sen, että menee jonkin aikaa elimistöllä palautua raskaudesta hormoonien suhteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä tosiaan, miten raskaus voi muuttaa noita suuntaan tai toiseen. Miullahan ei tosiaan oo nyt kokemusta kuin tuosta yhdestä ovulaatiosta, jossa ovulaatiokipujakin oli, ja jos kaikki menee hyvin, niin seuraaviin menkkoihin ja ovulaatioon on taas se n. pari vuotta aikaa :p
   Toivottavasti siulla ois helpottanu raskauden jälkeen pysyvästi, eikä että kroppa vaan vasta tasottaa :)

   Poista