tiistai 19. toukokuuta 2020

Vanhasta uutta - hiusdonitseja vauvanvaatteista
Meillä kierrätetään lähes kaikki lastenvaatteet seuraavalle lapselle. Myös tulevaa vauvaa odottamassa löytyy kaikenlaista. Ihan jokainen vaate ei kuitenkaan aina selviä seuraavalle kierrokselle. Ikitahrat, kulumat, reiät ja muut ovat syitä, ettei vaate saa jatkoaikaa enää. Toki yksittäiset reiät vielä paikataan.


Sellaiset vaatteet laitan syrjään, mutta en kuitenkaan lumppukierrätykseen menemään, vaan ompelukankaisiin. Sama omien vanhojen vaatteiden kanssa. Puhkiparsitut leggarit, loppuunkäytetyt topit. Yleensä niistäkin löytyy käyttökelpoisia osia, joista voi vielä loihtia jotain.

Omista vaatteista voi löytyä osia lasten vaatteisiin, pienemmistä vaatteista voi ommella vaikkapa hiuspantoja, ponnareita tai nukenvaatteita.Vanhan paitani hihasta olen ommellut hiuspannan, miesbarbille paidan jonkun muun vaatteen jämistä. Tällä kertaa syntyi hiusdonitseja ja rusettiponnareita, koska sisko innostui ompelemaan. Nämä ovat kyllä kivoja! Keltaisesta kankaasta tehdyt ovat kuopuksen vanhasta vauvamekosta. Se oli oma lemppari, kiva kun sai uuden elämän ponnareissa :)

Hiuspannat ompelen yleensä tällä ohjeella, mutta jos kangasta on vähemmän, voi rusetin ommella myös suorakulmiopalasta yksinkertaisemmin.

Rusettidonitsien ohje löytyy täältä. Rusetin voi solmia myös tavalliseen hiusponnariin, niin saa kivat rusettiponnarit :)

Oletko hyödyntänyt kierrätyskankaita? Ompeluideoita saa jakaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti