perjantai 21. lokakuuta 2016

Messuedustusta

Tuossa muutama viikko sitten oltiin edustamassa Aktiivista synnytystä paikallisilla viikonlopun mittaisilla Hyvää sinulle -messuilla. Kokemus oli itselle ihan uusi, erilainen. Esiteltiin Aktiivinen synnytys ry:tä ja kerrottiin alkavasta (nyt jo alkaneesta) paikallistoiminnasta täällä Lappeenrannassa. Välillä on näköjään ihan hyvä poistua omalta mukavuusvyöhykkeeltä, oli nimittäin tosi antoisa kokemus.Moni ei ollut kuullutkaan tästä yhdistyksestä aiemmin. Yllättävän paljon oli kiinnostuneita! Kommentteja siitä, kuinka ollaan tärkeällä asialla.

Paljon myös kommentteja naisilta, "onneksi se on jo ohi omalla kohdalla", "huh, ei enää ikinä", jne. Pakosti sitä miettii, että kuvastavatko nämä monet, monet irralliset kommentit jotain meidän synnytyskulttuuristamme?

Sitä niin toivoisi, että jokaisella naisella synnytys, ihan jokainen synnytys voisi olla voimaannuttava, positiivinen, hyvä kokemus. On kuitenkin melko isosta asiasta kyse. Sen hetken, ne hetket, ovat muistissa koko eliniän ajan. Niihin palaa uudelleen ja uudelleen. Ne ovat ajatuksissa.Minulla oli hyvä synnytyskokemus. Toki tilanne myös yllätti suurilla tunteillaan, sensuroimattomuudellaan. Ja kyllä, toivon saavani kokea synnytyksen uudestaankin. Se hetki on jotain niin ainutlaatuista, sitä tunnetta ei oikein voi verrata mihinkään.

Välillä minulla on suorastaan synnytyskuume, jos niin voi sanoa.


 Synnytyssuklaa oli kyllä ihan hitti messuilla! Maitosuklaata merisuolalla, mmm... Messuilla juontamassa oli Olga Temonen. Olgalla oli kyllä niin hauskat jutut, kuten kuvasta näkyy :D

Mies ja taapero viettivät mukavia hetkiä mummon kanssa sillä aikaa kun tämä äiti edusti messuilla. Taapero oli suostunut syömään vain muroja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti