tiistai 3. tammikuuta 2017

"Synnytysvalmennus lapsenkengissä?"

Eilen Ylen nettisivuilla julkaistiin artikkeli, jossa pohdittiin synnytykseen valmistautumista. Tai pikemminkin sitä, että siihen ei usein valmistauduta.

On paljon naisia, joilla ei ole juuri mitään käsitystä synnytyksen tapahtumista ja synnyttämisestä. Näin tietenkin on erityisesti, kun kyseessä on ensimmäinen lapsi.
KÄTILÖ ELIISA KARTTUNEN


Synnytykseen valmistautuminen on usein yhteydessä myönteisempään synnytyskokemukseen. Myös silloin, kun yllättäviä tilanteita tulee eteen synnytyksessä. Tieteellisesti tutkittu juttu.

Jokainen nainen ansaitsee hyvän ja voimaannuttavan kokemuksen raskaudestaan ja synnytyksestään. Se kuitenkin jää usein vain haaveeksi.
KÄTILÖ ELIISA KARTTUNEN

Mutta onhan se vähän vaikea ensisynnyttäjänä lähteä valmistautumaan synnytykseen, jos ei ole sellaisesta kuullutkaan, eikä kukaan siihen kehota.Synnytysvalmennus on monessa paikassa ihan höpö juttu. Lähinnä tutustumista sairaalan tiloihin, ja tutustuminenkin saattaa tapahtua youtuben kautta, kuten jossakin päin Suomea on jo tapana.


Onneksi asiat usein on muuttumaan päin, kun niistä puhutaan, ja ollaan valmiita myös tekemään niiden eteen. Suunta on parempaa kohti :)


..hyvässä tilanteessahan näistä asioista puhuttaisiin kaikkien tyttöjen kanssa jo lapsuudesta asti.

KÄTILÖ ELIISA KARTTUNEN


Niinpä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti