torstai 8. marraskuuta 2018

Operaatio Joulun Lapsi 2018 - mitä auttaminen maksaa?Joulu lähenee, ja joululahjat ovat jo kovasti mielessä. Omille lapsille on meillä jo lahjat aika lailla hankittunakin. Sen lisäksi, että annamme toisillemme lahjoja perheen kesken, osallistumme myös Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen, jonka kautta hankkimamme lahja pääsee perille jollekin lapselle Moldovassa tai Romaniassa.Lapsi kasvaa auttamaan


Valitsimme lahjan saajaksi 2-4-vuotiaan tytön, sillä oma esikoisemme on 3-vuotias. Laatikkolahjan sisältö on ostettu juuri sen ikäistä lasta ajatellen. Kolmevuotias ymmärtää jo paljon, ja hänen kanssaan onkin käyty mielenkiintoisia keskusteluja Operaatio Joulun Lapsesta.

"Äiti miten nää sukat voi olla jollekin muulle, kun nää on mun kokoset?", mietti lapsi yhtenä päivänä. Kyllä, jossain kaukanakin on lapsi, jolla on samankokoiset jalat, jonka pää täyttyy miksi-kysymyksillä ja joka rakastaa leikkimistä. Lapsi, joka on arvokas ja rakastettava.  Jokainen lapsi on lahjan arvoinen, mutta maailmassa eivät tasan käy onnen lahjat. Onneksi saadaan olla auttamassa, yhdessä. 
Pitääkö ensin auttaa lähellä olevia, ja sitten vasta muita?


Itse en ajattele tällaisen, vapaaehtoisen auttamisen olevan keneltäkään pois. Suomalaisillekin lapsille kerätään joululahjoja esimerkiksi Hope ry:n kautta, ja sekin on mitä mainioin tapa auttaa! Hekin ovat tärkeitä, ja kyllä meillä täällä kotimaassakin on vähävaraisuutta ja lapsilla sosiaalisia paineita joulunvietosta ja lahjoista.


Mitä laatikkoon pakataan?


Operaatio Joulun Lapsessa laatikkolahjat eivät sisällä ihmeellisyyksiä, sieltä ei löydy yksisarvisen kakkaa tai vessatanssia tanssivaa sadan euron nukkea, joita instastoreissani ihmettelin tämän vuoden joululahjalehdistä. Laatikkolahjat täytetään tavallisilla asioilla. Paita, hanskat, pipo, hammasharja, saippua, jokin pieni lelu ja koulutarvikkeet ovat asioita, joita laatikkoon laitetaan. Ja lahjan saajalle, lapselle tämä lahja on maailman ihanin ja upein juttu!
Onko Operaatio Joulun Lapsi joku Jeesus-keräys?


Operaatio Joulun Lapsessa, kuten monessa muussakin avustushankkeessa on kristillinen tausta ja arvopohja. Auttamisen ilosanoma on kuitenkin ihan kaikkien asia, ei vain uskoville varattu. Keräykseen osallistuminen tai lahjan vastaanottaminen ei vaadi kristillistä vakaumusta, antajan halu ilahduttaa ja auttaa lasta riittää. 

Uskon asioita ei tuputeta lahjan saajille, ja monissa paikoissa, joihin lahjoja viedään, on uskonnoista tai Jeesuksesta puhuminen tai niihin liittyvien lippusten ja kirjojen jakaminen ylipäätänsä kiellettyä. Lapsi saa kuitenkin aina lahjan, lahjan joka on häntä ajatellen koottu. 


Lahjan hinta


Lahjan kokonaishinta riippuu siitä, mitä kaikkea laatikkoon ostaa, ja mistä, millä hinnalla. Viime vuoden paketti taisi muistaakseni olla hitusen kalliimpi kuin tämän vuoden, vaikka tällä kertaa paketissa on enemmän. Laatikkoon laitettiin tällaisia:

Villasukat 5,5€
Pitkähihainen paita 9,95€
Hanskat 5€
Pipo 4€
Hammasharjapakkaus 1,85€
Palasaippua 1€
Lyijykynät, pyyhekumit, terotin ja vihko 5€
Hiusharja 1€
Pehmolelu 4€

Näiden asioiden yhteishinnaksi tuli 37,30€. Netin kautta ostettavan pikapaketin hinta on 40€, aika lähelle siis tätä! Me ostimme lapsen kanssa näiden lisäksi vielä muutamia muita juttuja, koska halusin saada laatikon täyteen. Ja koska Tigerissä on niin halpaa.. JA koska oma kolmevuotias halusi valita lahjaan vielä lisää asioita, ymmärtäen, että ne tulevat jollekin pienelle tytölle jota haluamme auttaa ja ilahduttaa. 
Laatikkoon ostimme lisäksi myös 


Perusasioiden lisäksi laatikkolahjaamme tuli vielä penaali, värikynät, vesivärit, hiusponnarit ja pinnit, hammasharjakotelo, tarroja, lelutimantti ja kirpparilta ostettu UUSI (lahjaan ei laiteta mitään käytettyä) My Little Pony -korupakkaus. Nämä maksoivat yhteensä 12,49€.

Lahjamme kokonaishinnaksi tuli siis tällä kertaa 49.79€. Aluksi se kuulostaa omaan korvaan tosi isolta summalta, etenkin kun omat lapset saavat yleensä lahjansa kirpparilta edullisesti. Mutta hei, onhan tässä tosi iso kasa kaikkea! Ja omat lapseni eivät saakaan lahjaksi hammasharjoja ja palasaippuaa, sillä niitä on meillä kyllä saatavilla muutenkin täällä yltäkylläisyydessä.

Ei siis paha hinta enää kun mietin, että kaikkea noita lahjassa olevia asioita on meidän lapsillamme vapaasti saatavilla joka päivä.  
Ensi viikolla on näiden Operaatio Joulun Lapsi -laatikkolahjojen palautusviikko (12.-19.11.). Täältä löydät lahjojen palautuspaikat. Myös tyhjän lahjalaatikon voi käydä hakemassa palautuspaikasta. 


Vielä ehdit mukaan!  


Meidän edellisvuosien laatikkolahjat:

8 kommenttia:

 1. Teitte hienon paketin keräykseen. Minullakin on paketti valmiina. Olen aiemmin antanut keräykseen rahaa, mutta tänä vuonna sain aikaiseksi laatikon. On hienoa opettaa lapsille antelaisuutta. Ja kuinka suuri on paketin saajan ilo.

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva juttu että oot kans mukana! :) Tuo on kyllä tärkeä asia, että istuttaa lapsiin sen antamisen! :)

   Poista
 2. Kiva, että kirjoitit aiheesta! Meillä tehtiin tänä vuonna ensimmäinen paketti perheenä, mutta tällä kertaa Espanjassa. Operaatio toimii täällä samalla periaatteella. Teimme paketin yhdessä tyttöjen kanssa ja oli ihana nähdä miten iloisena he pakkasivat tavaroita "Joulun lapselle". Haluan ehdottomasti jatkaa tätä perinnettä tulevina vuosina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että toimii sieltäkin käsin! Mekin ollaan varmasti mukana myös ensi vuonna :)

   Poista
 3. Tosi ihana idea ja toivottavasti he saavat monta pakettia kerättyä. Itse en voi valitettavasti osallistua tänä vuonna tuon ennakkoon määritellyn rahasumman takia. Tänävuonna osallistun joulupuu keräykseeen, siihen kun voi ostaa hieman edukkaamman lahjan. Tänä vuonna näin.. Jeesus siunaa kaikkia näitä lahjoittajia ja heitäkin kellä olisi halu auttaa mutta talous tiukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisempina vuosina muistelen olleen mahdollista lahjoittaa itse valitsemansa summa, harmi ettei ollut nyt sellaista mahdollisuutta! Täytyy varmaan laittaa palautetta eteenpäin :)
   Kiva kun osallistuit Joulupuu-keräykseen, sekin on hyvä ja tärkeä keräys! <3

   Poista
 4. Mullekin tuo oli vähän turhan kallis lahja. Mielestäni vähän pienempikin summa olisi ollut sopiva. Parikymppiä voisin laittaa, mutta en enempää. Hienoa että te osallistutte. <3 Itse olen pari kertaa osallistunut jouluna ruokakeräykseen. Ostanut pari kassia ruokaa, jotka on viety tiettynä päivänä kirkkoon, josta ne jaetaan tarvitseville lapsiperheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että tänä vuonna ei ollut mahdollisuutta nettisivuilta laittaa omavalintaista summaa! Se on ennen ollut.
   Ruokakeräys on kyllä myös tärkeä juttu! Mietin itsekin, että lahjoittaisko jonkun pikkusumman Hurstin apuun.

   Poista