tiistai 26. helmikuuta 2019

Talvilomalla Silja Serenadella - Nyt ymmärrän miksi lapsiperheet tykkää risteilläOlin jo useamman vuoden haaveillut ihan tavallisesta risteilystä perheen kanssa. Olemme muutaman kerran ylittäneet vironlahden laivalla, mutta se on turhan nopea pyrähdys, jossa risteilyfiilis ei ehdi tarttumaan matkaan. Niinpä otettiinkin talvilomalla suunnaksi ihan oikea ruotsinristeily ja Silja Serenade.Vapautena loma silloin kun muilla ei ole


Koska elämme vielä pikkulapsivuosia, eikä kukaan ole vielä kouluikäinen, eivät yleiset loma-ajat vielä sido meitä millään tavalla. Mikä vapaus! Siksi pystyttiinkin ottamaan talviloma sellaiselle viikolle, kun muilla ei vielä lomaa ole. Ihan huippua, sillä se tarkoittaa aika lailla sitä, että missään ei ole niin ruuhkaista, ja toki myös hinnatkin ovat talvilomaviikkoja edullisemmat. Tykkään.

Väkeä kuitenkin oli liikkeellä, mukavan verran, sanoisin.Tokikin virallisilla hiihtolomilla olisi sitten lisäksi enemmän hiihtolomapuuhaa juurikin lapsille, mutta meillä ei kyllä ollut tekemisen puutetta näinkään.
Silja Serenade ja Siljaland


Olen aikuisena matkaillut lähinnä toisen merkkisillä laivoilla, joten yllätyin ihan, kuinka kiva laiva tuo Silja Serenade oli. Kivan näköinen ja toimiva. Ja se Siljaland, lasten leikkimaa. Ah. Silja Serenaden Siljaland on iso leikkipaikka, jossa on tarpeeksi istumapaikkoja kalkkiksille (mulle) ja tekemistä monen ikäisille. Ja yhä paranee: kolme vessaa. Ei vessaruuhkia, parasta (heh, oikeasti). Moneen seikkaan on selvästi panostettu kun leikkipaikkoja on uusittu.


Hytin lapsiperhevarustelut


Kyllä sitä voi ihminen tulla onnelliseksi siitä, että hyttijärjestelyt ovat toimivat. Silja Serenadella sai ennakkoon varata hyttiin samaan hintaan potan, sängyn laidat ja matkasängyn pienimmälle. Ne odottivat meitä hytissä valmiina. Toisen yrityksen laivalla matkatessa ainakin viime kesänä sängyn laitoihin on liittynyt nopeat syövät hitaimmat -taktiikka, sillä laitoja on voinut kysellä ja noutaa vasta laivassa.

 Me valittiin promenade-hytti ihan sillä perusteella, että ikkunasyvennyksestä on lasten kiva ihmetellä laivan menoa, siitä kun näkee suoraan ostoskadulle ja muiden hytteihin. Kyyläämisen iloa, ah. Näissä hyteissä myös alasängyt saa siirrettyä parisängyksi, mikä on tosi toimiva ratkaisu. Tilaa jäi vielä laivan omalle matkasängylle, joka on kyllä tarkkaan mitoitettu mahtuvaksi sänkyjen kanssa vierekkäin. Ennen risteilyä kuulin, että matkasänky olisi jotenkin kummallisen pieni, mutta ihan hyvän kokoinen tuo oli, tokikin normaalia kapeampaa mallia, mutta hyvin sinne mahtui reilu yksivuotias.

Silja Serenadelta saa lainattua myös lastenvaunuja, mutta meillä oli omat rattaat mukana, vieläpä kaksin kappalein, koska matkasimme Helsinkiin junalla. Mahduttiin siltikin hyttiin hienosti, kun rattaat laitettiin kasaan.Lapsiperhelomailun helppous


Olen jonkun aikaa ajatellut, että perusristeilykonsepti on aika tylsää, ettei se tarjoa itselleni mitään. Nyt tajusin sen ihanuuden eri lailla. Sehän on ihan loistavaa reissaamista lasten kanssa. Helppoa, ja kuitenkin ihan loman tuntuista. Ei varmasti jää meidän viimeiseksi risteilyksi. Rupesin jo haaveilemaan seuraavasta reissusta, josko sinne lähtisi vaikka jonkun äitikaverin ja lapsikatraan kera.


Jaa ihmeessä parhaat vinkit ja vierailukohteet Tukholmaan ja Tallinnaan! 
Hyppää mukaan myös instagramissa. Sieltä löytyy kokokohdista myös risteilypöhinää :)

4 kommenttia:

 1. Risteily on parasta! Ja pienten lasten kanssa kyllä niin toimiva konsepti. Me risteiltiin ennen lapsiakin, lähinnä päästäksemme Tukholmaan, ja laivassaoloajat tuntuivat vähän pitkiltä kun baarit jne eivät kiinnostaneet. Mutta sitten kun lapset tuli mukaan kuvioihin, niin laivallahan on ihan kiire ehtiä syömään, leikkipaikkaan, katsomaan ohjelmia, taas leikkimään, tax freehen, uimaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Me ei ihan kauheen paljoa risteilty ennen lapsia, juurikin koska se oli vähän tylsää. Mutta nyt, ai että!

   Poista
 2. Täällä ollaan juuri kotimatkalla risteilyltä. Olipa kivaa ja hyvin mahtui vaikka olikin hiihtolomaviikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailinkin teidän reissua instassa :) Kiva että oli onnistunut matka!

   Poista