torstai 20. toukokuuta 2021

Vanhempi, säästä lapsesi kokeelliselta koronarokotteeltaJokainen aikuinen ihminen on vastuussa itsestään. On vapaus ottaa tai olla ottamatta koronarokotetta.
Mutta entä lapset?

Suomessa on alkamassa tutkimus vauvojen ja pienten lasten koronarokottamisesta, ensimmäisenä maailmassa. 


Koronarokote on kokeellinen rokote, jota on lupa käyttää vain poikkeusoloissa. Koronarokotteet ovat testivaiheessa vuoden 2023 loppuun saakka. Melkoinen ihmiskoe siis käynnissä parhaillaan eikä lopputuloksesta ole mitään takuita. 

Mieti vielä, oletko oikeasti valmis siihen, että lapsesi osallistuu tähän kokeeseen? Lapsillahan ei edes ole riskiä sairastua vakavaan koronaan saati kuolla siihen. Mihin tarvitset tätä rokotetta lapsellesi?

Ja se koronarokote sitten. Et voi tietää, miten juuri se piikki tulee vaikuttamaan lapsesi elämään. Pitkäaikaisvaikutuksista ei ole vielä mitään tietoa. Mitään, kenelläkään. Pitkäaikaistutkimukset ovat kesken ja lyhyelläkin aikavälillä näyttö alkaa puhua puolestaan. 

Suurimmat haitat eivät todennäköisesti tule näkymään heti. Kun niitä myöhemmin tulee, ei niitä tulla virallisesti yhdistämään rokotteeseen ja lisäämään rokotehaittoihin. Sikainfluenssapiikin sairastuttamat ihmiset taistelevat edelleen korvauksista. 

Jos olitte osallistumassa, mieti vielä. Elämä ja terveys on liian arvokasta riskeerattavaksi. 

Olet rokotehaittojen kanssa yksin. Ei kukaan ota vastuuta, vastuun kantavat aina vanhemmat. 


Helpottaa kyllä kovasti, kun tietää meitä olevan paljon. Meitä jotka emme ota koronarokotetta tai vielä vähemmän laita sitä lapsiimme. Kaikki eivät pidä suurta ääntä itsestään, koska tämänhetkinen tilanne on todella painostava. Mutta meitä on koko ajan enemmän. Onneksi. 


P.S. Tämä postaus on lähinnä vertaistukea muille vanhemmille. Poistan riidanhaluiset kommentit :)2 kommenttia:

  1. Hienoa että uskalsit kirjoittaa tämän postauksen! Itselläni on pyörinyt samantyyppiset ajatukset mielessä mutta olen saanut rokoteaiheisista avautumisista niin paljon lokaa niskaan etten ole tarttunut aiheeseen. Kuten kirjoitit, ilmapiiri on todella painostava tämän koronarokotteen ympärillä!

    VastaaPoista
  2. En muista että koskaan aiemmin rokotteista keskustellessa olisi saanut heti salaliittoteoreetikon leiman. Se jo on omiaan puhumaan sen puolesta, etten todellakaan tuota piikkiä ota tai toivo sitä kenellekään.

    VastaaPoista