keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Edessä 4000 kilometriä - roadtrip lasten kanssaMiehen kesäloma lähestyy, ja samalla lähenee myös meidän kesän tuleva reissu,  roadtrip Manner-Eurooppaan. Haaveissa siintävät Tsekki, Puola, Liettua, Unkari ja Slovakia. Reitiksi on tällä hetkellä laskettu noin 4000km.

Ja koska me ollaan vauva- ja pikkulapsiperhe, tietenkin lapset ovat lähdössä mukaan tälle yhteiselle reissulle. Hilpeitä autohetkiä luvassa roppakaupalla! Mukaan lähtee siis ainakin potta, autopuuhaa, evästä ja keveitä vaatteita, unohtamatta matkarattaita ja Manducaa. Mulla olisi haaveissa päivittää myös oma rengasliina parempaan versioon ennen reissua, mutta katsotaan.

Onko tämä suunnitelma vähän liian iso pala kakkua, vai ihan perusjuttu? Tähän mennessä ei ole juurikaan asiaa, mitä ei oltaisi voitu tehdä nyt kun ollaan lapsiperhe, mutta toki hiukan pitkät ajomatkat mietityttävät. Aina kun se ajaminen lasten kanssa ei ole sitä hilpeintä puuhaa, if you know what I mean :DEntisessä autossa oli valtava takakontti! Ihan mitä tahansa sai mahtumaan miten perin tahansa. Kuvassa kotiinpaluu eräältä viikon reissulta, kun kaikki tavarat oli jo moneen kertaan myllätty!

Kaikki vinkkivitoset pitkille matkoille lasten kanssa saa jakaa! Ja oisko noissa maissa jotain ihan pakollista nähtävää? Reitti kun vielä elää jonkin verran. Tämä, niinkuin muutkaan meidän reissut ei ole "lasten ehdoilla" -reissuja, vaan oikeastaan meidän kaikki tekemiset on sellaisia "koko perheen ehdoilla" -juttuja, eli välillä lasten lempparipuuhaa ja välillä sitten aikuisten.

Kuva on tosiaan meidän yhdeltä reissulta, kun takakonttiin vaan tungettiin tavaraa, eikä pakkaaminen ollut huolellista tai perinpohjaisen suunnitelmallista. Ei oikeastaan ole koskaan aiemmin tarvinnut pakata harkiten, koska kaikki mahdollinen on ennen kyllä aina mahtunut mukaan. Ja toki myös takakontissa olevat tuplarattaat vievät myös kivan osan takakontista. Nykyään meillä on eri auto, eikä takakonttikaan ole noin tilava!

Roadtripille onkin tarkoitus pakata huolella, kera ajatuksen, ja tosiaan tuplien sijaan mukaan lähtee matkarattaat.

Lasten viihdyttämiseksi suunnitelmissa on leluja, kirjoja, lastenmusiikkia, sekä autoon kiinnitettävä teline pädille lastenohjelmien katsomiseksi.. Tuo viimeisin taitaa olla pakollinen paha, kun kilometrejä on edessä järjetön määrä. Tähän asti sellaista ei olla edes mietitty, vaikka aika usein ajellaankin 300km matkoja lasten kanssa. 300km taitaa olla vielä aika kevyt setti!Reissua ja muuta menoa voi seurata myös instagramin puolella :)

14 kommenttia:

 1. Ihanaa, te pääsette kunnon matkalle! :)
  Eihän siinä mitään, kun kukaan ei kärsi autopahoinvoinnista. Miä tykkäisin tehdä just tollasia matkoja. Kertoilehan sit tännekin jotain. :) Vaikka matkan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin! Ootetaan kyllä kovasti tuota reissua :)Eiköhän tännekin puolelle tule jotain kerrottua reissusta :)

   Poista
  2. Niin kuinka pitkä reissu ajallisesti?

   Poista
  3. Semmoinen parisen viikkoa kaiketi :)

   Poista
 2. Superreissuperhe! Varmasti teille tulee mahtava ja ikimuistoinen matka! Meillä mies haaveilee samankaltaisesta reissusta, ehkä parin vuoden päästä.

  Puolassa olisivat Auschwitz ja Wieliczkan suolakaivos, jotka ovat (eri tavoilla) hyvin vaikuttavia paikkoja. Tosin lapsille eivät ehkä niitä kaikkein kiinnostavimpia. Praha on ihanan kaunis, ja Myyrää löytyy sieltä joka puolelta. Budapestissä en ole itse käynyt, mutta siskoni kehuivat sen hienoa ja vastuullista eläintarhaa ja jokiristeilyä.

  (ps. Jos pyöräkärrinne on reissun ajan yksin ja onneton, niin me voidaan vuokrata se ja pitää sille seuraa! Ei olla yhtään uteliaita siitä, ei ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Uskon kans, että tulee huippu reissu :) :) Meillä myös tää on ollut etenkin miehen haave.
   Pyöräkärry kyllä varmaan ihan mielellään ulkoilee sinä aikana, niin ei tarvitse olla niin yksinäinen :D

   Poista
 3. Kuulostaa hurjalta suunnitelmalta, mutta jos on varattuna aikaa riittävästi, niin mikä ettei.

  Meidän 6 v sai just synttärilahjaksi kaverilta Real life -bingon. Siinä bongataan automatkalla eri juttuja: Asuntovaunu, kissa, tehdas, kirkko ym. Sen jälkeen on halunnut lähteä joka kerta mukaan kun lähden kauppaan tms. Mutta teidän neiti taitaa olla tohon vielä pieni. En ollut tollasta ennen nähnyt. Ihan huippu. Kaksi pelilautaa jossa on kuvat eri järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, äkkiseltään nuo kilometrit kuulostaa kyllä huimilta! Onneksi ihan mukavasti pitäisi olla aikaa, niin ettei mene pelkäksi ajamiseksi tuo reissu :)

   Pitääkin pitää mielessä tuo autojuttu, kunhan vähän vielä kasvetaan :) Varmasti sitä reissaillaan tulevinakin vuosina :)

   Poista
 4. Budapestissa on kiinteä sirkusrakennus, jossa on vierailevia sirkuksia esiintymässä. Itselle oli tosi hienoa päästä näkemään siellä erilaisia esityksiä, joihin oli Suomessa tottunut. Myöskin Budapestin kylpylä saa pisteet, ainakin isompien lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tiedosta, täytyypä perehtyä! :) Voisi olla kiva juttu meillekin :)

   Poista
 5. Missä yövytte? Miten pitkään ootte reissussa? Tuolla jo mainittiin matkapahoinvointi. Meillä ei tulisi kuuloonkaan 4v:n kanssa, kärsii nykyisin jopa naama menosuuntaan ajaessa pahasta olosta 😣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelleissa yövytään matkan varrella :) Onneksi ei meillä kukaan pahoinvoi, itsellä on joskus aiemmin ollut kyllä, huh, on kyllä karsea matkakaveri!

   Poista
 6. Ei vitsi miten mahtavaa reissu teille tulee!!!niin seuraan teitä instan puolella!
  Meillä pitkillä automatkoilla ehdoton juttu on eväät. Maissinaksuja,viinirypäleitä,muroja kipossa,banaania, vähän kaikkea🙈 ja meidän aikuisten rento fiilis,sillä mennään jo tosi pitkälle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskona kans et tulee huippu reissu :) :)
   Mun täytyy ihan tietoisesti koittaa päästä kyllä tuohon rentoon fiilikseen! Niin monesti kun ajellaan, niin on ollut tarkat aikataulut, ja stressihän siitä pukkaa. Nyt ei oo onneks niin tarkkaa :)

   Poista