torstai 10. toukokuuta 2018

Äitikirja - haasteÄitiys. Näin äitienpäivän alla oma äitiys on mielessä monella tapaa. Tässä yksi niistä, omat vastaukseni Tehtävänimikkeenä Laura -blogin äitikirja-haasteeseen.Kuinka monta lasta: 2

Minkä ikäisenä tulit ensimmäistä kertaa äidiksi: 26-vuotiaana

Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Iloa, mutta myös suurta epäilystä siitä, voisiko niin suuri onni osua omalle kohdalle oikeasti.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Kehon ihmeellinen synnytysvoima!

Parasta äitiydessä: Lapsi. Niin ihmeellinen lahja. Ylpeys ja ilo siitä omasta murusesta.

Pahinta äitiydessä: Oman pienuuden jatkuva kohtaaminen, tai paremminkin sen oman epätäydellisyyden kanssa jatkuva kasvokkain oleminen. Hetkittäinen pettyminen itseensä joissakin tilanteissa (hermostuminen).

Must have tavara joka helpottaa äitiyttä: Kyllä se mullakin on vaan se kännykkä. Vauvapalstat, äitikaverit, fb-kirpparit, google.. Ja toki kamerakin samassa, joten kyllä, kännykästä on moneksi.

Must have tavara vauvavuodelle: En tiedä, onko meillä ollut mitään tiettyä, mitä ilman ei olisi pärjännyt. Tai no ehkä imetysvaatteet! 

Paras arkiruoka: Pinaattiletut, tai munakas. Ei parasta makunsa takia vaan nopeuden :D

Olen hyvä äiti, koska:  Saan ihania haleja ja pusuja lapselta, kai se kertoo jonkinasteisesta suoriutumisesta? :)

Parasta lapsiperheen arjessa: No se arki, kiireettömyys ja kaikki mahdollisuudet olla, mennä ja tehdä. Lapsen oivallukset, kasvaminen, ilo ja muut kivat.

Pahinta lapsiperheen arjessa: Ajoittainen haastavuus kaaoksenhallinnassa. Mutta siihenkin on tottunut jo :D 

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se ihan uusi maailma, jonka äitiys on tuonut tullessaan. Ja hei se, kuinka kivaa lapsien kanssa on mennä, tehdä ja nähdä! 

Minun vinkkini äideille: Etsiydy muiden äitien seuraan, jos yhtään seuraa kaipailet. Äitikaverit on äitiarjen suola :)

Minun mottoni arjessa: Tee arjesta mukavaa ja omannäköistä. 

Kun lapset menevät illalla nukkumaan minä: Haaveilen itsekin nukkumisesta jo, mutta koska lapset nyt vihdoin nukkuvat niin pakko olla hereillä :D Usein aika menee koomaillessa, koneella tai miehen kanssa. Ja sitten sitä huomaakin että ois voinut mennä nukkumaan jo tunti sitten! 


4 kommenttia:

 1. Pahinta on tosiaan kaaottisuus :D Silloin kun se kaaos iskee, se iskee kunnolla :/

  Ps. Millon sää oot hypännyt Kaksplussalle? :) Mulla on mennyt moinen muutos ihan ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Meillä tuntuu iskevän vähän turhankin usein..

   Viime kuun loppupuolella. En mie oo tainnu sitä srn kummemmin mainostella, kun en tiiä mitä muuta sanois kun että kuulum tämmösrrn blogijengiin nyt :D

   Poista
 2. Mä olin aiemmin ehkä vähän turhan negatiivinen puhelimen käyttöä kohtaan.. Nyt itsekin äitinä sitä kyllä tosiaan arvostaa, että google ja mammakaverit on aina käden ulottuvilla!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä oikeesti niin hyvä moneen asiaan! Vaikka juu, kyllähän sitä välillä kuulee kännykkäpaheksuntaa suuntaan jos toiseen.

   Poista