perjantai 4. toukokuuta 2018

Öistä karjumista ja lasten eroavaisuuksia


Voihan hampaat! Lähiöinä meiltä on voinut kuulua hienoista karjuntaa kuopuksen toimesta. Kyllä, täällä tehdään hampaita niin maan perusteellisesti, että! Mikään asento ei tunnu hänestä hyvältä, ja toissayönä hän miettikin, että voisinpa vain istuskella tässä sängyssä näin. Minua huvitti tämä jotenkin tosi kovasti, siis toki sen lisäksi että väsytti ja ehkä vähän ärsyttikin.

Meillä yleensä on ihan hyviä öitä, ja nyt sitten nämä hampaat. On kyllä taas niin mielenkiintoista huomata, miten tässäkin asiassa lapset ovat hyvin erilaisia. Toki kipukynnykset ja kiputuntemukset voivat olla myös hyvin erilaisia, mutta niin on myös käytös noissa hampomisissa!

Esikoinen lohduttautui hammasöinä tissillä. Nukkui tissi suussa niinä öinä, on ehkä voinut itkeskellä silloin vähän, mutta ei niin paljon, että minulle olisi jäänyt se edes mieleen. Kuopus puolestaan näyttää tekevän hampaita aivan eri lailla, sydänjuuriaan myöten. Ja kas jos erehdyn hänelle tarjoamaan, että kelpaisiko maito, niin oi sitä loukkaantumisen määrää. Äiti vie se tissi pois, mä koitan tässä keskittyä tän hampaan pukkaamiseen!

Väsynyt hampaiden tehtailija


Onneksi viikonlopuksi on luvassa kaikkea mukavaa puuhaa. Hammasöitä seuraavat päivät kun tuntuvat hurjasti pidemmiltä vain kotona vietettyinä.


Iloa viikonloppuun!


4 kommenttia:

 1. Voi tsemppiä sinne!!meilläkin on kaikki lapset olleet ihan erilaisia hampaiden puhkeamisen kanssa. Siinä missä toinen on huutanut kolme yötä särkylääkkeestä huolimatta,on toisella vaan huomannut, että ai sulle on tullut pari hammasta lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hassua miten sitä voi pienimmissäkin asioissa olla niin erilaisia :)

   Poista
 2. Meidän neiti sai ekan hampaan muutama päivä päälle 3-kuisena. Nyt hampaita on jo 5. Ja voi pojat kun hän puree! Viime viikolla tuli ensimmäisen kerran haava nänniin. Ja samana iltana rintatulehdus. Luin netistä että esim. stafylokokki iskee monesti haavasta ja aiheuttaa tulehduksen. Onneksi sain hieromalla ja käsin lypsämällä ja ahkeralla imetyksellä helpottamaan nopeasti. Pari päivää sitten neiti iski hampaat mun käsivarteen ja siihen tuli mustelma ja patti ja aivan hirveä haava. Ja se kipu on mieletön. Pojat ei ole olleet lainkaan tollasia jyrsijöitä. :( Toivottavasti tämä on hyvin nopeasti ohimenevä VAIHE.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siellä on jo niin monta hammasta! Täällä edelleen se kaksi :) Heh joo toivotaan että jyrsiminen on nopsaa ohi! :D

   Poista