sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Reposaaren linnakepuisto PorissaHeippa pitkästä aikaa! 

Ollaanpa taas melkoisen lämpimistä kesäsäistä saatu nautiskella alkukesän ajan :)

Tämän kesän Porin reissulla kurkattiin meille uusi paikka, Reposaaren linnakepuisto. Lapsen mielipide linnakepuistoon ajellessa oli aika hyvä: "Jeee! Rakastan Suomen historiaa!". Saattoi olla osuutta sillä, kun juteltiin sotilaista ja sodasta. Jännittäväähän se onkin.

Reposaaren linnakepuisto on 1930-luvulla rakennettu rannikkopuolustusjärjestelmä, jonka tarkoitus oli suojata Porin satamaa. Talvisodan aikana sieltä onkin tiputettu yksi pommikone ja häiritty useampaa.

Linnakepuisto toimii nykyään virkistysalueena, ja sinne pääsee vapaasti seikkailemaan. Meillä lapset olivat todella innoissaan etenkin juoksuhaudoista ja jättimäisestä tähystystornista. Oli muuten oikeasti korkea, eikä mikään pikkuinen kuten lintutornit. Lisäksi Reposaaren linnakepuistosta löytyy pari korsua, tulenjohtoasema ja ammusvarasto.

Täällä varmasti käydään toistekin, suositus meiltä!

Parkkipaikka on sisäänkäyntikyltin vieressä. Muutama pöytä ja penkit evästelyyn löytyy parkin lähistöltä, merimaisemissa. Maasto on ihanaa mäntymetsää ja juoksuhautoja ja polkuja pitkin pääsee eteenpäin. Rattailla maastossa ei pääse, mutta linnakepuisto on melko kompakti, pienimmät menee kantorepussa tai esimerkiksi meillä taapero välillä käveli, välillä oli sylissä. 

Jos yöpaikkaa on vailla, lähistöltä löytyy Siikaranta Camping, jonka leirintämökissä ollaan muutama kerta yövytty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti