torstai 10. marraskuuta 2016

Mother's blessing -juhla

Menneenä viikonloppuna sain olla osana ihanaa juhlaa, jossa juhlistettiin äitiyttä, naiseutta, vielä kohdussa kasvavan lapsen tulevaa syntymää.
Kuten muutkin Mother's blessing -juhlat, joissa olen ollut, tämänkin tunnelma oli herkkä, naisellinen, syvällinen. Täynnä tunteita, kauneutta, odotusta ja viisautta.

Iloa naiseudesta, äitiydestä, ystävyydestä. Äidin hemmottelua, voimalauseita, yhdessä tekemistä, ruoasta nauttimista, ajatusten jakamista. Äidin voimaannuttamista tulevaan synnytykseen ja äitiyteen.


Olen kovin ihastunut juuri tämänlaiseen juhlintaan. Se päihittää mielestäni tavalliset vauvajuhlat juurikin äitiin, ei niinkään vauvaan keskittymisen vuoksi. Kuin siirtymäriitti tai -seremonia. 


Juhlaan ei niinkään kuulu lahjat, vaan vieraat tuovat esimerkiksi helmen ja ajatuksen äidille yhdessä valmistettavaa korua varten, yrttejä tai mausteita suolaseremoniaan, kukkia seppelettä varten, ruokaa yhteistä ruokailua varten.
Juhlissa usein myös tehdään esimerkiksi mahakipsi tai -maalaus tai kirjoitetaan äidille kirje, Tällä kertaa koristelimme tuikkukipot, yksi äidille, yksi itselle. Kynttilöitä polttamalla voimme ajatuksen tasolla olla läsnä ja tukea äitiä, vaikka fyysisesti olisimmekin kaukana.
Tekemistä olisi ollut enemmän kuin yhteen iltapäivään ja iltaan mahtui. Aika menee niin nopeasti, kun viihtyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti