maanantai 4. joulukuuta 2017

Tapaus Niskakakka

Me ollaan vasta tälleen toisella kierroksella tutustuttu tähän ihanaan asiaan nimeltä niskakakka. Oon aina ajatellut, että säästyttiin ekan vauvan kanssa näiltä tämmöisiltä kakkavahingoilta siksi, koska noin 90% tuotoksista meni sinne pönttöön tai pottaan, ja sen lopun kymmenen prosentin osalta oltiin vaan onnekkaita.

Noh, sitten tämä toinen tyyppi. Oltiin viime viikko reissussa, ja ah sitä niskakakkojen määrää. Mitä ihmettä :D Kakkaa joka puolella. Rupesin miettimään, että mitä nyt on eri lailla kuin aiemmin? Vaipat! Mä olin reissuun pakannut tavallisia vaippoja niiden hetkien varalle, kun ei olla pesukoneen lähettyvillä, kestovaippojen sijaan. Esikoisen kanssa taas vedettiin reissutkin kestovaipoilla lukuunottamatta paria ulkomanreissua.

Oisko vaan niin, että kestovaipat imee sen löysän tuotoksen eri lailla? Tai että se vaipan vyötärökohta on vaan niin oleellisesti erilainen?
Millaisia kokemuksia muilla on, vaikuttaako vaipan laatu/merkki/muoto oleellisesti niskakakkoihin?
Jään seuraamaan tätä omaa empiiristä tutkimusta :D


Sappisaippua, pelastaja.

8 kommenttia:

 1. Miun piti äitiltä kysyä: Tuliko niskakakkaa, niin ei tullut. Eli 80-luvun alussa oli vaipat kireemmän puoleisia ni ei tullut tätä tapausta. Ei ainakaan mulle. Nykyajan vaipoista sit en tiedä mittään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, onnekas äiti! Olikohan sulla käytössä kangasvaipat vai muovivaipat? Mun siskolla -85 on vissiin vielä ollut kangasvaipatkin käytössä :)

   Poista
 2. Muumivaipoilla ei oo 4(?)kk käytön aikana tullu kun kerran niskakakkoja (y) ainoostaan jos on ollu liian iso vaippa, niin lahkeista on vähän tullu yli, mutta ihan vaan väriks, ei mitenkään valtavia määriä. Tosiaan, toi ainookin kerta, niin en muista oliko sillon libero vai muumi käytössä. Ja sillonkin ei tullu niskaan asti, vaan selästä ehkä 2cm vaipan reunan yli. Tosin, sillon oltiin poikkeuksellisesti syöty pilttiä pari päivää omatekosten ruokien sijaan, kakka oli muutenkin koostumukseltaan ihan erilaista silloin , ja se haju oli sanoinkuvaamattoman kamala :D muuten muumeissa jää kakka aina sentin yläreunan alapuolelle, vaikka paljon ja paineella tuliskin ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella sen hajun :D :D Nää meiän niskakakkavaipat oli jotain halpismerkkiä, kun niin harvoin käytetään tavan vaippoja niin aattelin et merkillä ei väliä, oisko ollu merkki joku Happy tms..?

   Poista
 3. Mun mielestä liian iso tai pieni vaippa falskaa. Kun ollaan kahden koon välimailla, niin on ongelmia. Merkillä on väliä. Meillä on jo kolmas Liberoiden käyttäjä. Öisin on kerttikset ja päivällä kestot. Kerran ostin reissuun jotain luomutyyppisiä housuvaippoja ja loppupaketti jäi esikoisella käyttämättä ja nyt en tykkää niistä keskimmäiselläkään, mutta en mä niitä kyllä enää kolmannelle lapselle säästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! No noi oli just semmosta välimaasto-kokoa meidän tyypille! Ja tosiaan jotain halpismerkkiä. Oon aika noviisi noissa tavallisissa vaipoissa, kun esikoisella käytettiin reissussakin kestoja. :D

   Poista
 4. Meillä on kyllä koettu välillä niskakakka niin kertsi-kuin kestovaipoillakin, tosin aika harvoin, koska meillä nakkaa pestään monta kertaa päivässä, eli tuotantotahti on tiivis, eli määrät pieniä. Eli silläkin on yhteys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti silläkin on yhteys! Meillä nuo kertarykäykset on aina sitten myös isompaa kokoluokkaa :D

   Poista