tiistai 3. joulukuuta 2019

Kotisynnytysseminaari Kauniaisissa 18.1.2020. Tule mukaan!Ah, synnytysaiheiset tapahtumat. Tykkään, kun kaikkea ihanaa järjestetään. Synnytyskeskusteluiltoja on monella eri paikkakunnalla (kurkkaa täältä), mutta isompia tapahtumia harvemmin. Nyt olisi tarjolla ihan huikea synnytysseminaari, nimittäin kotisynnytysseminaari.


Kotisynnytysseminaari kokoaa yhteen niin synnytysalalla toimivia ihmisiä (kätilöt, doulat, kaikki synnytyksistä kiinnostuneet) kuin perheitä, jotka miettivät tai suunnittelevat kotisynnytystä, tai ovat muuten vain aiheesta kiinnostuneita. Seminaarin järjestää Suomen Doulat ry ja Aktiivinen synnytys ry.  Seminaari on Kauniaisissa 18.1.2020 osoitteessa Vanha Turuntie 14. Lisätietoa löydät esimerkiksi Instagramista @aktiivinen_synnytys tai Facebookista.


(Tämä ei ole mainos, vaan oma listaukseni asiasta. Mahdollisista asiavirheistä voi siis suoraan syyttää minua, ei ketään muuta ;) )


Kannattaako tulla, vaikka ei olisi suunnitelmissa synnyttää kotona?


Tapahtuma kantaa nimeä kotisynnytysseminaari, mutta moni aiheista sopii myös ihan vaan synnyttämisestä tai synnytyskulttuurista kiinnostuneille. Kinesioteippaus raskausaikana, eteeriset öljyt synnytyksessä, normaalisynnytyksen hoitopolut, spinning babies ja muut.

Itse sain myös kotisynnytysaiheisista tilaisuuksista paljon uutta tietoa itselleni jo silloin, kun en ollut suunnittelemassa kotisynnytystä, vaan valmistautumassa synnyttämään sairaalassa. Kotisynnytystä suunnittelevat kun ovat yleensä melkoisen perehtyneitä aiheeseen, ja siksi heille suunnatuissa ohjelmissa on paljon mielenkiintoista kuultavaa. Näin olen ainakin itse kokenut.
Kotisynnytysseminaarin puhujakattaus on aika huikea. Tässä lyhyet esittelyt:


Normaalisynnytyksen hoitopolut - Anu Lampinen

Anu on todellinen kotisynnytyspioneeri, kätilö, akupunktioterapeutti ja WHO:n imetysohjaaja.


Eteeriset öljyt synnytyksessä - Maarit Korpijärvi

Maaritilla on tutkinto niin kasvilääkinnästä kuin aromaterapiasta. Hän on yrittäjä ja viiden lapsen kotiäiti.


Kotisynnytys Suomessa 2020 - Johanna Honkanen

Johanna on kotikätilöiden kokeneimpaa kaartia. Hän on myös ollut mukana kouluttamassa synnytysosastojen kätilöitä vesisynnytyksiin.


Kinesioteippaus raskausaikana ja synnytyksen yhteydessä - Tanja Mäkiharju

Tanja on kätilö ja urheiluhieroja. Hän kertoo kuinka odottaja voi hyötyä kinesioteippauksesta.


Synnytysympäristön merkitys - Laura Arpiainen

Laura on synnyttänyt kotonaan Kanadassa. Hän on terveys- ja hyvinvointialan arkkitehtuurin professori. Hänen puheenvuoronsa on synnytysalan ammattilaisten ohjelmistossa.


Spinning babies kotisynnytyksessä & synnytyskokemuksen työstäminen - Eeva Itkonen

Eeva on kätilö, terveydenhoitaja ja sertifioitu Spinning babies -ohjaaja. Hänen puheenvuoronsa on perheiden ohjelmistossa.


Synnytysväkivalta - Katri Immonen & Annamaria Mitchell

Katri ja Annamaria ovat Minä Myös Synnyttäjänä -kampanjan koordinaattorit. He puhuvat siitä, kuinka  synnytysalalla työskentelevät voivat edistää synnyttäjien oikeuksien toteutumista ja synnytyskulttuurin muuttumista.


Kotisynnytys kokemuksena - Elsa Markkinen Ilkka-puolisonsa kera

Elsa ja Ilkka tulevat jakamaan voimaannuttavan kotisynnytyskokemuksensa.


Imetyksen tila nykysuomessa - Riikka Ikonen

Riikka on THL:n imetyskoordinaattori, imetystutkija sekä vuoden keskosvaikuttaja 2018.


Kotisynnytykseen valmistautuminen - Jenna Hellstén

Jenna on synnytysvalmentaja, kotikätilö sekä doula. Hänen puheenvuoronsa on perheiden ohjelmistossa.
Lipun UPEAAN Kotisynnytysseminaariin voit ostaa kätevästi suoraan Aktiivinen synnytys ry:n verkkokaupasta. Nähdään seminaarissa! 


P.s. Early bird -hinnat vain 10.12.19 saakka. Muista ilmoittaa myös ruokavaliosi, seminaarilippuun kuuluu kaupan päälle aamupala, lounas sekä iltapäiväkahvit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti