lauantai 28. joulukuuta 2019

Paljon kyyneleitä, mutta myös paljon onnea. Näistä tykkäsitte vuonna 2019Blogin vuosikatsauksen aika. Tämä on 95. tekstini vuonna 2019. Eniten olen kokenut kirjoittamisen tarvetta maaliskuussa ja marraskuussa. Kesän kuukaudet puolestaan ovat olleet hiljaisempia. Kesä taitaa blogisfääreissä ylipäätäänkin olla hiljaista aikaa, mulla asiaan vaikutti myös  keskenmenon myötä ferritiiniväsymys.

Kurkkailin vähän, mitkä ovat olleet tämän vuoden luetuimpia tekstejä. Suurin osa näistä postauksista liittyy jollain tavalla keskenmenoon tai synnytyksiin. Ilmeisesti se on ollut tämän vuoden kantava teema. Aiheethan aina elävät elämän mukana. Listasin myös loppuun omat lempparini tältä vuodelta. Ne ovat aika poikkeava lista tuohon luetuimpiin verrattuna!

Otsikoissa on suora linkki kyseisiin postauksiin.


On muuten reissattu, pakattu ja purettu kasseja tänä vuonna!

Keskenmenon aikaan sairaalassa, lämpöpakkaus kaverina.Keskenmeno


Itseäni ei yllätä, että kertomus keskenmenosta on ollut vuoden suosituin postaus, sillä olihan se aika raju ja paljas kertomus. Olen kiitollinen, että olen voinut olla vertaistukena muille samoja kokeneille, mutta vielä kiitollisempi olen siitä kaikesta tuesta, jota itse oon saanut. Jokainen sydänhymiökin merkitsi niin paljon silloin hädän hetkellä.


Puoli vuotta keskenmenosta, vauvan laskettu aika


Joulukuun teksti, mutta ehti kuitenkin nousta luetuissa suosituimpiin. Vauvan lasketun ajan päivä kirpaisi, koska toivoin siitä päivästä jotain muuta. No, kaikesta on selvitty kuitenkin!


Lapseni pissasi housuun ja ehdin synnytykseen


Tarina siitä, kuinka pääsin mukaan tärkeään hetkeen. Olen vieläkin tosi hämmästynyt, että miten tätä on luettu niin paljon :D


Vauvan hautaaminen keskenmenon jälkeen


Otsikko kertonee oleellisen.


Jälkitarkastus ja sisätutkimus


Tämä teksti on vuodelta 2018, mutta tänäkin vuonna sitä on luettu valtavasti! Olen siitä iloinen, sillä iloitsen jokaisesta naisesta, joka tietää oikeutensa tässä asiassa. Enkä missään nimessä edelleenkään ajattele, etteikö sisätutkimuksille tai ylipäätänsä verovaroin kustannetuille palveluille olisi tarvetta.

Neljävuotias ei ole vielä päiväkodissa


Neljävuotias on kotihoidossa, edelleen. Se tuntuu kummastuttavan monia! Miksi oma vanhempi ei kelpaa varhaiskasvattajaksi?


Mitä ovat sairaalasynnytyksen riskit?


Monesti kiistellään kotisynnytysten riskeistä, vaikka aiheesta löytyy useita luotettavia tutkimuksia. Kuitenkin myös sairaalasynnytyksiin liittyy riskejä, sellaisia, joita kotisynnytyksissä ei ole mahdollista edes olla. Kurkkaa tämä, on hurjan mielenkiintoinen aihe, josta voisi kirjoittaa loputtomasti.

Kolmas kierros alkaa


Alkuvuodesta kerroin siitä, että meille oli tulossa kolmas lapsi. No, niin ei käynytkään sitten. En silti kadu, että kerroin. En tekisi toisin.
Tätäkin luettiin paljon. Konkreettinen muisto vauvasta, jota ei saatukaan syliin asti.


Bonuksena omat lempparit:


Omat vuoden 2019 suosikit eivät liity keskenmenoon tai raskautumishaaveisiin millään lailla. Nuo aiheet olivat tavallaan terapeuttisia itselleni, mutta ei silti ihania tai lemppareita.

Suosikkitekstini ilahduttavat, tai muuten kertovat kuluneesta vuodesta.

Ihanaa täyttää 30!


Keväällä täytin 30 vuotta. Ai että miten hyvältä tuntui saavuttaa tämä ikä. Tekstissä pohdin myös, kuinka ihanaa on, ettei ole enää parikymppinen.

Viime vuodet: Parasta silti.


Nämä lapsiperheilyn pari viimeistä vuotta ovat olleet heittämällä parhaat vuoteni, vaikka tähän vuoteen sisältyi myös kurjiakin asioita. Silti, aika huimia vuosia.Neuvolan toiminta ärsyttää


Neljävuotisneuvolassa jäi muutama asia kaihertamaan. Muun muuassa lapsen kohtaaminen ja tämän huomioonottaminen. Tätä kirjoittaessa tajusinkin, että kirjallinen palaute jäi antamatta. Laitoin senkin nyt menemään. Sillä tavalla asioilla on edes mahdollisuus muuttua :)

Ostan kirpparilta halpamuotia ja vielä kerron siitä.


Tänä vuonna halpamuodista ja pikamuodista on puhuttu aiempaa enemmän. Ja ihan hyvä niin. Meillä tehdään vaateostoksia enimmäkseen kirpputoreilta, ja sieltä ostettuna merkillä ei ole itselleni väliä. Kurkkaa otsikon linkistä lisää.
Se pehmeä kuukuppi, Nomai. Mä niin tykkäsin tästä yhteistyöstä! Ja Nomain kuukupista. Niiden ajatteleminen tuo edelleenkin hyvää mieltä. Nyt raskautta odottaessa menkat ei todellakaan naurata. Pehmeä kuukuppi on auttanut mulla nyt tähän menkka-angstiin, tuo lempeyttä.

Paska mutsi, huono äiti? No ei kyllä!


Äitiys. Tästäkin kategoriasta löytyisi aiheita kirjoitettavaksi loputtomasti. Paskamutseilu on semmoinen äitilaji, josta en innostu, vaan enemmänkin ärsyynnyn.

On helpompi erota kuin kohdata parisuhteen ongelmia


Meillä ei ollut parisuhteen kannalta helppo kesä, sitä vähän avasin tässä kirjoituksessa. Mielestäni ei ole mitenkään häpeällistä puhua  siitä, että joskus nyt vaan sattuu olemaan vähän vaikeampia kausia. Enemmän ihmisestä kertoo reagoiminen niihin vaikeisiin vaiheisiin, kuin niistä kertominen. Kaikissa parisuhteissa on joskus niitä ei niin mukaviakin päiviä.Aika paljon kaikkea on mahtunut tähän vuoteen. Mitä haluaisit lukea ensi vuonna?2 kommenttia:

 1. Paljon oot ehtinyt kirjoitella ja jo otsikot selatessa tosiaan vaiherikas vuosi. Mullakaan ei omassa blogissa suosituimmat tekstit olleet omia suosikkeja, oikeastaan miltei päinvastoin :D

  Tänä vuonna haluaisin lukea niistä eteerisistä öljyistä jonkun infopaketin :D Ehkä myös vessahätäviestinnästä lisää ja teidän ruokajutuista. Jäi silloin tavatessa kiinnostamaan teidän ns ruokavalioton ruokavalio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jännä että siullakin oli noin perin :D

   Mun on varmaan pakko kirjottaa niistä öljyistä, sitä niin moni pyytää :D Asiapitoisiin teksteihin on välillä isompi kynnys aloittaa, vaikka nekin on oikeesti tosi kivoja aiheita kirjotella :)

   Poista