keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Seitsemän koiraveljestä - lasten näyttely Päivälehden museossaTällä viikolla on ollut ihanan kesäinen olo, ja ollaan lasten kanssa seikkailtu monessa paikassa. Tänään käytiin kurkkaamassa myös Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa.


Oltiin museossa jo heti aamukymmeneltä, kun ovet avattiin. Muut museovierailijat eivät tainneet vielä olla hereillä, saatiin ihan omassa rauhassamme kurkistella koiraveljesten elämää. Tosin monet kesämenot taitavat olla muutenkin vasta alkamassa pikkuhiljaa, onhan tämä kesän ensimmäinen viikko, ja vasta alku rajoitusten lievennetyksissä.

Mauri Kunnaksen monet kirjat ovat nejävuotiaalle tuttuja, mutta Seitsemää koiraveljestä meillä ei ole tainnut olla lainassa vielä. Se ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan, näyttelystä tuntui saavan paljon irti muutenkin.

Neljävuotias, tai no, vajaa viisivuotias on jo niin "iso", että tykkää tietää asioiden taustoja, ja seinillä olevia infojakin jaksaa ja jopa haluaakin kuunnella. Avaa kyllä taas paljon uusia mahdollisuuksia! Itsellekin tuli niin hyvä mieli lapsen innostuksesta.

Kaksivuotias ei ollut ihan niin mukana menossa, häntä jännitti näyttelyn äänitehosteet, mm. sauna, sudet ja vihaiset härät, jotka liittyvät tosiaan Seitsemän koiraveljeksen tapahtumiin. Siltikin hän oli lähtiessä suunnittelemassa jo uutta vierailua, eli ehkäpä traumoilta kuitenkin vältyttiin :D


Hevoskyydillä päästiin susia karkuun, koiraveljesten tyyliin :)
Päivälehden museo on hyvällä paikalla, Helsingin rautatieasemalta taitaa olla kävelymatkaa seitsemänsataa metriä. Seitsemää koiraveljestä pääsee ihmettelemään vuoden loppuun asti, eikä Päivälehden museoon ole pääsymaksua. Käykäähän kurkkaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti