tiistai 8. syyskuuta 2020

Raskaus ja vauvan asentoon vaikuttaminen - näissä pitäisi itsekin kunnostautua!Aiemmissa raskauksissani olen ahkerasti lueskellut siitä, miten oma oleminen voi vaikuttaa myös asentoon, johon vauva kohdussa hakeutuu. Tässä raskaudessa olen lähinnä nyt loppua kohden aktivoitunut myös käytännön toteutuksen kanssa.


Vauva on jo jonkin aikaa oleskellut pää alaspäin. Olen tehnyt belly mappingia, ja neuvolalääkärikin oli samaa mieltä vauvan asennosta. Eli pää alaspäin kyllä, mutta siitäkin asennosta on aika monta eri variaatiota. 

Iltaisin, kun otan mahatuubin eli tukivyön pois, vauva yrittää heti jotain vähän erityylistä asentoa, kun tilaa tulee enemmän. Pää on edelleen alaspäin, mutta vauvan jalat jotenkin omituisesti, yrittää kai olla mahdollisimman kaksinkerroin tai jotain. Nukkumaan mennessä teenkin yleensä vielä Spinning babiesin Forward leaning inversionin. Tällä vauva aika hyvin palautuu takaisin parempaan asentoon. Tarkoituksena on luoda tilaa kohtuun, jolloin vauva itse hakeutuu parempaan asentoon. Tätä olen harrastanut kaikissa raskauksissani.

Spinning babiesin erilaiset harjoitteet, kuten tuo yllämainittu, voivat auttaa ns. aukomaan kroppaa niin, että vauva tosiaan itse hakeutuisi parempaan asentoon. Ja päinvastaisesti myös omat asennot muutoinkin vaikuttavat vauvan olemiseen. Niin istumis- kuin makoiluasennotkin, sekä lantion jumit ohjaavat vauvaa, koska vauva haluaa olla itselleen hyvässä asennossa, äidin kropan sallimissa rajoissa. Se asento ei aina ole synnytystä ajatellen se kaikkein paras asento. 

Huonot istuma-asennot ja raskausajan osteopatia


Lantion jumeja olen tässäkin raskaudessa hoidattanut osteopaatilla. Vielä yksi aika minulla onkin varattuna ennen laskettua aikaa. Edellisellä käynnillä löytyi pientä epäsuhtaisuutta, mutta ei onneksi mitään suurempaa. 

Se on jännä, kuinka kroppa oikeastaan kertookin jonkun verran, mikä asento ei ole hyvä. Takanoja-asennot tuntuvat inhottavilta, eikä oikeastaan sohvalla löhöilykään tunnu omaan oloon hyvältä. Nämä ovatkin asentoja, jotka voivat edesauttaa vauvaa ei niin hyvään asentoon. 

Aika paljon tulee kyllä joo istuttuakin, mutta koitan kiinnittää huomiota, etten istu ristiluun tai häntäluun päällä. Jumppapallolla saa helposti hyvän asennon. Näin loppuraskaudesta toimii itsellä tosi hyvin myös ihan vaan nojailuun ja selän lepuuttamiseen. Pitäisi kyllä itse tsempata tässä enemmän! Ja rebozon voisi myös ottaa (synnytyskassista) ihan käyttöön näin raskausaikanakin.


Lue raskausajan oleiluasennoista ainakin tämä!


Jos et ole innostunut kurkkaamaan lisää aiheesta Spinning babiesin sivuilta, niin kurkkaa ainakin Kätilön käsistä -blogista hyvä teksti aiheesta. Siitä luin vinkkejä suomeksi jo edellisessä raskaudessa. Englanniksihan netti onkin sitten täynnä tietoa, jos vain sitä tietää etsiä.


Tule mukaan myös Instagramiin @iloelolaura !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti