perjantai 4. joulukuuta 2020

Helpot lankakuuset lapsen kanssa askarrellen
Tänä vuonna ollaan pikkuhiljaa laiteltu joulukoristeita esille jo reilusti marraskuun puolella. Joulunaika menee kuitenkin aina ihan liian nopsaa ohi, ja sitten sitä pitääkin odottaa taas vuoden ajan. 


Täydennettiin jo olemassa olevien joulukoristeiden määrää tekemällä lasten kanssa lankakuusia. Näistä tuli aika kivoja, ja luulenpa että saavat olla esillä myös joulun jälkeen. Jos ei lunta saada tänäkään talvena, niin onpahan sisällä ainakin lumisia kuusia mitä katsella.  

Lankakuusia on aika simppeli tehdä. Lasta voi ohjata ja avustaa langan kierittämisessä, mutta liimailu ja koristelu onnistuvat vähän pienemmältäkin. 


Lankakuusiin tarvitset:

Sakset

Lankaa, valkoista tai vihreää

Juoksevaa liimaa

Kartonkia ja pala teippiä (voi käyttää myös jotain pahvipakkausta)

Kelmua (ei pakollinen, voi tehdä myös suoraan kartongin päälle, mutta silloin lankaa täytyy olla paksumpi kerros, ettei kartonki näy läpi)

Koristeluun glitteriä/kimalleliimaa/timanttitarroja
1. Tee kartongista tötterö 

2. Pyöräytä tötterön päälle kelmukerros

3. Pyöritä lankaa tötterön ympärille

4. Levitä liimaa lankatötterölle reilusti joka puolelle

5. Anna kuivua

6. Koristele. Itse tosin koristelin osan jo liiman ollessa märkää, onnistuu niinkin, vaikka toki on sottaisempaa.

7. Ota pahvitötterö irti (jos teit kelmun kanssa)


Liimaa voi laittaa ihan sorminkin, niin saa tiiviin kerroksen kuusiin.
Valmista! Kuusia voi koristella myös värikkäämmäksi, tai dipata koko kuusi tekolumeen liiman ollessa vielä märkää. Nämä on huomattavasti kivemman näköisiä livenä kuin kuvissa :D 


Tämä postaus on osa Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteria. Meidät kaikki löydät täältä. Käy kurkkaamassa eilinen luukku Emiilian Unelma 5 -blogista. Huominen luukku aukeaa Viivi-Ellan Kolme kaunista -blogista.

4 kommenttia: