maanantai 11. lokakuuta 2021

Esittelyssä Go Go Eskimo - lautapeli lapsille


Kirjaston valikoimista löytyi kiinnostava Go Go Eskimo - lautapeli, jossa seikkaillaan lumisissa maisemissa. Ollaan vallattu aluetta lasten lautapeleissä pikkuhiljaa ikäsuosituksissa ylöspäin. 


Tämän pelin suositusikä on seitsemästä ylöspäin. Se kertoo siitä, että vaaditaan siis jo aika paljon keskittymistä ja hoksaamista enemmän kuin pienten peleissä. Omalla kokemuksella sanoisin, että viisi- kuusivuotiaat pelaavat peliä jo sujuvasti, sitä nuoremmat avustetusti.

Tällä kertaa esittelen vain yhden lautapelin. Huomaan, että minulla jää aika helposti tekstit roikkumaan luonnoksiin, kun pohdin niihin sopivia yhdistelmiä peleistä ja noh, sitten ne näppärästi unohtuvat.

Tässä Go go eskimo -pelissä on seikkailijoita jäätiköllä. Seikkailijoiden tarkoitus on saada kaloja ja vaihtaa ne jokaisen kierroksen lopussa kaloja vastaavaan määrään rahaa. Rahaa ei kuitenkaan saa kaikista kaloista, vaan vain yhdestä väristä, eli siitä, minkä värisiä kaloja on eniten (punainen, vihreä ja keltainen). 

Pelissä on kolme kierrosta. Yksi kierros päättyy, kun yksi seikkailijoista ehtii torille. Se, joka kolmen kierroksen jälkeen on rahakkain pelaaja, voittaa pelin.

Pelaajilla ei ole omia seikkailijoita, vaan kaikkia hahmoja liikutetaan niiden väriä vastaavilla liikekorteilla. Myös jääkarhu liikkuu kortttien mukaisesti, ja estää seikkailijoiden matkaa. 

Peli vaikeutuu kierros kierrokselta, kun edellisellä kierroksella rahastettu kalaväri poistetaan kerättävistä. Tai toki niitä saa kerätä, mutta niistä ei voi saada rahaa enää. Viimeisellä kierroksella kaikilla on jäljellä vain yksi kalaväri, ja huonossa lykyssä kaikki tavoittelevat samaa väriä. 

Jääkarhu estää violettia seikkailijaa etenemästä.


Tälle pelille iso suositus! Niin aikuiset kuin 6- ja 4-vuotiaatkin meillä tykkäävät Go go eskimosta. Pelissä ei pärjää pelkästään taidolla, vaan paljon riippuu myös tuurista.

Pienempien kanssa tämä lautapeli onnistuu niin, että liikekortit pidetään näkyvillä ja aikuisen kanssa yhdessä pohditaan, mitä seikkailijaa liikutetaan. Aika hyvin esimerkiksi neljävuotias pelailijakin tuntuu ymmärtävän pelin idean, vaikka taktikointi eli muiden kalasaalistuksen häiritseminen ei vielä ilman aikuisen vinkkejä onnistukaan.

Peli vaatii pituutensa vuoksi keskittymiskykyä. 


Go Go Eskimo -lautapeli

Ikäsuositus 7+

Peliaika 40min

Pelaajien lukumäärä 2-6


Kurkkaa myös


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti