maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kiloahdistus, no ehkä vähän


Bling. Ekat kilot tässä raskaudessa menty ylöspäin. Yllättävän ei niin kivalta tuntuva asia! Nimenomaan yllättävän, koska olin jotenkin ajatellut, ettei sitä enää toisella kertaa stressaisi tätä raskauden siivittämää vaa'an lukemaa. Kun kuitenkin yksi raskaus jo nähty, ja kyllähän se kroppa siitä palautui hyvin jne jne plääh.


Mutta, yllätyin, kun kyllä vaan se vähän kirpaisi, vaikka kiloja vain muutama on vasta tullut. Ja etenkin, kun kurkkasin esikoisen raskauden aikaiseen neuvolakorttiin, jossa painonnousua oli tässä vaiheessa vähemmän. Ei olisi pitänyt vertailla sinne. Vaikka juu, olihan miulla lähtöpainokin edellisessä raskaudessa enemmän, kuin mitä nyt tällä kertaa.
Ihan mielenkiinnosta kuulun somemaailmassa muutamaan äitiys/raskaus/vauvaryhmään. Yhdessä ryhmässä oli keskustelua, kuinka normaalipainoiset odottajat ei joidenkin muiden odottajien mukaan saisi valittaa tai harmistua painonnoususta, kun se normaalipainonnousu on kuitenkin ihan sitä vauvaa varten, käytännössäkin. Sinällään vähän erikoinen ajatus. No joo, kyllähän sen tietää, että paino yleensä raskaanaollessa jonkun verran nousee, mutta pointti olikin se, kuinka yllättävän kurjalta se painonnousu silti tuntuu, vaikka kuinka normaalia ja asiaankuuluvaa olisikin.

Ja sitä vähän miettii, että onko se paino nyt mennyt suoraan hanuriin, vai onko posket jo levinneet. Huoh! No mutta olkoon. Ehkä ne oli ne pääsiäismunat ja wingsit, jotka jäi miulle vararavinnoksi. Ainakin ne tuli siis erityisen hyvistä syömisistä ;)
Ja kuitenkin koko ajan maha näyttää kivemmalta, kun muotoutuu koko ajan enemmän raskaanaolevan näköiseksi :)

Mies toi juuri kaupasta yllärituliaiseksi Mignon-munan. Ehkäpä tää tästä ;)


Millaisia ajatuksia sulla on raskaudenaikainen painonnousu herättänyt?

2 kommenttia:

 1. Ahdistusta ehkä vähän. Esikoista odottaessa terveydenhoitaja tuntui vahtaavan painoa kuin haukka, kehui jos oli tullut todella vähän painoa per viikko ja loppuraskaudessa sain kurinpalautusta. :D Yhteensä painoa ei kuitenkaan tullut kuin hiukan alle kymmenen kiloa.

  Nuoremman kohdalla painoa tuli enemmän ja kyllä se vähän ahdisti, lähinnä koska mietin kilojen karistamista sitten aikanaan. Terkkari oli kyllä ihana, "tulee mitä tulee, ja kymmenen kiloa nyt ainakin pitäisi tulla että toipuu ja imetys käynnistyy hyvin, 14kg yleensä tulee".

  Raskauskilot ahdistavat nyt sitten jälkikäteen, ne kun roikkuvat aika tiukasti mukana! En ollut tiennytkään, että imetys voi paitsi karistaa, myös jumittaa kilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla kans tuntu viime raskaudessa, että sitä vahdattiin ihan hirveesti, vaikka ihan normaalin verran tulikin, juuri se 14kg. Tässä raskaudessa ilmotin, että mittaan itse kotona ja ilmotan neuvolassa aina painon :D Koska se oli niin jotenkin nöyryyttävä aina se punnitseminen, ei saanut edes itse punnita neuvolassa, vaan tätsyli vahtasi siinä vieressä haukkana :( Niin mä tälleen vähennän omaa stressiäni asiasta, ei tarvii jännittää sitä neuvolaan menemistä samalla lailla.

   Tuo on kyllä niin jännä, että kuinka se johtuu jokaisen hormoneista, että tiputtaako imetys ne, vai pitääkö kiinni vaan tiukemmin!

   Poista