maanantai 5. helmikuuta 2018

Mainio maanantai - meidän päivä


Meidän maanantai. Ihana arkinen puuhailupäivä. Arkipäivisin meillä on aika vaihtelevaa ohjelmaa, viikonpäivästä riippuen. Enimmäkseen tapahtuu paljon ja kaikkea, mutta välillä otetaan lepoa ja vietetään lasten kanssa kotipäivää. Tervetuloa mukaan meidän maanantaipäivän fiiliksiin :)

6:45 Kuulen, kuinka mies lähtee juuri töihin. Nousen sängystä. Vauva kuitenkin huutelee sängyssä, joten käyn vielä imettämässä hänet ja menen itse heräilemään kuumaan suihkuun.

7:15 Esikoinen herää. Hän halajaa lastenohjelmien katseluun, joten tv2 auki hetkeksi. Samalla hän pukee päälle. Avaan tietokoneen ja ehdin viettää vartin verran someaikaa, ennenkuin vauva jo heräilee, normaalia aiemmin tänä aamuna. Vauvan aamupesut ja vaipanvaihto. Täytän pyykkikoneen.

8:00 Huomaan, että puhtaat kestovaipat ovat vähän vähissä. Vaatisi varmaankin vierailua kuivaushuoneeseen kellariin, jossa puhtaat vaipat roikkuvat, nyt jo kuivina. En ole meillä sinne koskaan vienyt tai sieltä pyykkejä tuonut, kun mies yleensä hoitaa homman. Mietiskelen, että missä välissä sinne menisi, kun ei ei viitsisi molempia tyttöjä sinne raahata, minuutin reissu venähtäisi muuten lähemmäs kymmeneksi minuutiksi.. Viesteilen samalla kaverin kanssa.
Käydään esikoisen kanssa puuronkeittoon ja syömään aamupalaa.

 Baby Merc -vaunut saatu Preecolta

8:30 Laitan esikoiselle saparot. Omat hiukseni ovat yhä märät, joten kuivaan ne ja meikkaan.
Imetän vauvan. Käydään valmistautumaan kerhoon lähtöön. Kerhossa on tänään valokuvauspäivä, ja ollaan miehen kanssa mietitty tyttöjen kuvausvaatteet jo valmiiksi. Samistelua, tietenkin. Miettiiköhän tytöt sitten kymmenen vuoden päästä, että noloa kun äiti puki aina tilaisuuden tullen samanlaisiin vaatteisiin..

9:05 Lähdetään kerhoon päin. Haen samalla alhaalta nopeasti muutaman vaipan, lapset odottavat ulkona sen aikaa. Skipataan tänään kerhon aamupala suosiolla, siksi ollaan vähän normaalia myöhemmin liikenteessä.

9:15 Kerhossa. Aluksi leikitään, sitten on yhteinen aamuhetki, hartaus. Vauva on nukahtanut kerhomatkalla, ja herääkin juuri sopivasti valokuvauksen alkaessa. Kuvauksessa kestää tovi, ja jäädään vielä juttelemaan tutun kerhokaverin kanssa ennen lähtöä. Imetän vauvaa esikoisen pukiessa ulkovaatteita. Kerhon jälkeen suunnataan kauppaan nopealle visiitille.
Kaupassa yhteisvastuukeräyksen setä kehuu minun ja tytön  huopikkaita.


11:45 Kotona. Kaupassa kestikin tovi. Vauva on vielä niin vauveli, että nukahtaa lähes aina liikkuviin vaunuihin, vaikkei olisikaan väsynyt, kuten nytkin kotimatkalla. Herää kuitenkin juuri kun saavutaan kotirappukäytävään.
Käyn nopeasti valmistelemaan lounasta, esikoisella ja itselläni on jo vähän liian kova nälkä. Silti vältymme onneksi molemminpuoliselta draamailulta. Syödään, vauva leikkii lattialla.

12:40 Isompi päiväunille. Imetän vauvaa. Siivoilen nopsaa vielä loput lounaan jäljet, jonka jälkeen leikitään vauvan kanssa.

13:15 Laitan myös vauvan päiväunille. Uni ei meinaakaan tulla heti, vaan hän kaipaisi lisää maitoa, joten imetän vähän lisää. Uni alkaa viedä voiton. Nautin hiljaisuudesta ja luen kirjaa hetken.


14:00 Esikoinen herää. Tänään on iltapäivälläkin ohjelmaa, meille on tulossa useampi leikkijä äiteineen kylään, facebookin paikallisen leikkitreffi-ryhmän kautta. Laitan vähän välipalaa esille.

14:30 Vauva herää. Kylässä neljä äitiä ja kuusi lasta. Otetaan vähän välipalaa, ja lapset menevät leikkeihinsä. Imetän vauvan. Me äidit jäädään tarinoimaan pöydän ääreen. Koitan tyrkyttää äideille lastenvaatteita, jotka eivät meillä mene jatkoon. Osasta pääsenkin eroon, jes!

16:45 Viimeiset leikkijät poistuvat. Mukava iltapäivä. Imetän vauvan ja laitan hänet unille. Ryhdyn valmistelemaan iltaruokaa.

17:00 Mies tulee töistä kaupan kautta kotiin. Syödään. Vauva herää. Koneeseen aamulla lastatut pyykit laitetaan vihdoin pyörimään. Keittiön siivousta. Imetän vauvan. 

18:30 Esikoinen puuhailee omia leikkejään, ovat Peppi-nuken kanssa välillä ravintolassa, välillä merenneitoja uimapukuineen. Jutellaan miehen kanssa ja samalla seuraillaan esikoisen leikkiä. Vauva hengailee mukana, kunnes meinaa jo uuvahtaa. En viitsi vielä laittaa yöunille, vaan vien hänet leikkimatolle, jossa hän innostuukin vielä leikkimään.


19:30 Esikoiselle iltapalaa ja  iltapesut. Iltakertomus ja iltahöpinät. Sängyssä hän on kahdeksalta. Mies laittaa myös vauvan valmiiksi nukkumaanmenoa varten. Vauva on nälkäinen, joten syötän vauvan sängyssä. Tytöt jäävät makuuhuoneeseen odottelemaan unta. 

20:15 Päivän hyörinät on ohi. Harvinaista kyllä, makuuhuone on ihan hiljainen, ei kuulu vauvan kujertelua, eikä esikoisen höpinöitä. Rankka päivä on ilmeisesti imenyt mehut tyypeistä.
Mies pelaa hetken pleikkaa, itse olen koneella.

21:15 Suunnittelen poistumista koneelta. Ilta jatkuu vielä sohvalla, aikomus miehen kanssa katsella Downshiftaajien uusia jaksoja ja syödä iltapalaa samalla. Ai niin ja ne pyykit on tietenkin koneessa märkinä vielä. Ajatuksen tasolla aina siintää aikainen nukkumaanmeno, mutta voi olla, että se on todellisuudessa siinä puolisen yksitoista, kun meillä aikuisetkin luovuttaa ja käy nukkumaan.


Tavallinen, onnellinen päivä. ♥7 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän päivästä! :)

  Ja mikä siinä onkin, että melkein joka ilta sitä suunnittelee aiempaa nukkumaanmenoa, mutta ei se sitten ikinä toteudu kuitenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta :D Niin se meni eilenkin, kuten arvelinkin :D

   Poista
 2. Mukavan kuuloinen päivä! Kumma, kun sitä aina illalla jääkin notkumaan hereille. Milloin kirjan, virkkaustyön tai vaikkapa sen somen kanssa. Mutta pitäähän sitä omaa aikaa olla.

  Mua jäi kiinnostamaan, oletko tehnyt postausta aiemmin tuohon kestoiluun liittyen? Olen vielä niin uusi lukija, että jos sellainen jo onkin, niin en ole vielä ehtinyt huomata. Edellisessä odotuksessa mietin nimittäin tuota kestovaippojen käyttöä tosi paljon, mutta päädyin sitten kuitenkin kertakäyttövaippoihin. Aihe kuitenkin kiinnostaa edelleen ja ehkäpä joskus (jopa tämän toukovauvan kanssa?) rohkaisen mieleni ja kokeilen miten se meillä toimii käytännössä. Kiinnostaa siis just tuo millaisena perheet on tuon käytännössä kokeneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina pakko ottaa se oma aika, hinnalla millä hyvänsä :D

   En ole tainnut kestoilusta sen kummemmin kirjoitella, mitä nyt aina jossain yksittäisessä lauseessa välillä. Voisikin kirjoitella :)

   Poista
 3. Mukavan kuuloinen päivä! Kumma, kun sitä aina illalla jääkin notkumaan hereille. Milloin kirjan, virkkaustyön tai vaikkapa sen somen kanssa. Mutta pitäähän sitä omaa aikaa olla.

  Mua jäi kiinnostamaan, oletko tehnyt postausta aiemmin tuohon kestoiluun liittyen? Olen vielä niin uusi lukija, että jos sellainen jo onkin, niin en ole vielä ehtinyt huomata. Edellisessä odotuksessa mietin nimittäin tuota kestovaippojen käyttöä tosi paljon, mutta päädyin sitten kuitenkin kertakäyttövaippoihin. Aihe kuitenkin kiinnostaa edelleen ja ehkäpä joskus (jopa tämän toukovauvan kanssa?) rohkaisen mieleni ja kokeilen miten se meillä toimii käytännössä. Kiinnostaa siis just tuo millaisena perheet on tuon käytännössä kokeneet.

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, on mukava lukea muiden arkipäivistä. Minuakin kiinnostaa kuulla lisää teidän kestovaippailusta, itse olen hankkinut vaipat mutta en ole saanut aloitettua.

  lisäksi kysyisin mikä sitteri tuossa yhdessä kuvassa näkyy? oletteko olleet siihen tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään lueskella, mitä muiden arkipäivät pitää sisällään :) Voisinkin kirjoitella myös kestovaippailusta :)

   Tuo sitteri on Mamas&Papas starlite swing, eli keinu. Uutena melkoisen tyyris, mutta ollaan ostettu käytettynä edullisesti. Ollaan kyllä tykätty! Molemmilla lapsilla on ollut tuo käytössä. Ihan pikkuvauvana siinä on lähes kaikki päikkäritkin nukuttu, kun se keinuu (toimii pattereilla). Nyt kun lähentyy jo 4kk ikä, niin lähinnä istuskeluun ja leikkimiseen sitten, mutta viihtyy edelleen :) Ja juuri tuon keinumisen takia oon ajatellut, että on tavallista sitteriä monkäyttöisempi :)

   Poista