torstai 3. lokakuuta 2019

Virtaa syksyyn voimajuomalla - piilota epäilyttävät asiat smoothieenSyksy ja uusi pöpökausi ovat täällä. Minun kohdallani se tarkoittaa voimien keräämistä, kun ollaan siirtymässä koko ajan pimeämpään ajanjaksoon. Onneksi avuksi voi ottaa myös ruoan. Tykkään aloittaa päivän smoothiella. 


Smoothie on siitä hyvä vaihtoehto aamu- väli- tai iltapalalle lastenkin kanssa, sillä sinne saa piilotettua kaikkea tarpeellista, mitä muutoin on vaikea saada menemään lapselle mahaan saakka. Kaikki mahdolliset vitamiinit, jauheet ja öljyt saa heitettyä sekaan, jos vaan ovat jauhemaisessa tai nestemäisessä muodossa. Esimerkiksi maitohappobakteerit saa usein avattua, joten sisällön saa laitettua mukaan smoothien sekaa.

Toki oleellista on myös se, että smoothie ei saa maistua tai näyttää epäilyttävältä, jotta se lapsillekin kelpaisi. Suurimmat raaka-aineet meidän smoothieissa on yleensä niitä hyvin perusasioita, eli marjoja ja banaania. Banaanin määrällä saa fiksattua smoothien makeutta (etenkin ne ruskeat banskut) itselle sopivaksi. Makeutta saa myös vaikkapa taateleista tai päärynästä, muutama taateli tuo jo kivaa makua.

Aiemmin smoothiemieltymykseni olivat melko imelät, mutta olen tarkoituksella pyrkinyt siitä pois. Enää en tarvitse vaikkapa hunajaa tuomaan makeutta, vaan yhden aamun smoothiesatsiin minulle ja kahdelle lapselle riittää kokonainen tai puolikaskin banaani.

Halutessaan smoothien pohjana voi veden sijaan käyttää muutakin nestettä, mutta jos haluaa ottaa tästä tehot myös raudan imeytymisessä, kannattaa maitotuotteet jättää pois tästä versiosta.Meidän tehojuomaan tulee:Noin 3 lasillista vettä
1/2-1 banaania
1 dl punaherukoita
1 dl mustikoita
3 rkl kuivattua nokkosta

Ja koska haluamme myös hifistellä, niin lisäksi näitä:

3 rkl MCT-öljyä
1 mitallinen C-vitamiinijauhetta
1 tl spiruliinaa
Parin kapselin sisällöt maitohappobakteeria


Oikeasti mitään ei tarvitse mittailla noin tarkasti. Itse laitan aina summittaisia määriä, koska smoothieissa se ei ole niin justiinsa.

Laita kaikki aineet sekaisin blenderiin. Itse aloitan aina muutamalla lasilla vettä, ja lisään sitä sitten halutun koostumuksen mukaan, jos näyttää liian paksulta. Marjat ovat aina suoraan pakastimesta otettuja.

Mustikoilla on tässä smoothiessa oleellinen rooli. Sen lisäksi että ne tuovat makua, ne peittävät hyvin sitä vihertävää väriä, jonka spiruliina tuo tullessaan. Se on jännä, miten yksikin pieni lusikallinen värjää koko smoothien. Ja vihreä smoothie kuulostaa ja näyttää liian terveelliseltä ;)


Voimaa viikkoosi!
Seuraatko meitä jo Instagramissa? Tule mukaan tästä!

2 kommenttia: