maanantai 28. marraskuuta 2022

Hommissa Operaatio Joulun Lapsen keskusvarastolla
Tätä ajankohtaa olen odottanut taas vuoden verran: kun Joulun Lapsen keskusvarastolle pääsee 
pakettien tarkastustalkoisiin. Vuosi sitten käytiin parina päivänä ahkeroimassa, sitä edellisen kerran taisin päästä paikalle vuonna 2019. 


Joulun Lapsi -paketteja puolestaan ollaan väsäilty perheenä ekan kerran vuonna 2016. Siitä se lähti silloin.

Omia paketteja meiltä lähti tänä vuonna neljä. Pakettien kasaus oli meillä tällä kertaa ympäri vuoden kestänyt harrastus, alebongailut kaupoissa lasten kanssa näitä paketteja varten. Jotain tarvikkeita jäi vielä seuraaviinkin paketteihin.

Vielä minulla on yksi vuoro varattuna paketteja tarkastamaan tänä vuonna. Pakettien tarkastamisesta tulee kyllä jotenkin tosi hyvä mieli itsellekin. Siellä tajuaa, että paketteja on oikeasti paljon lähdössä, ja ihmiset haluavat auttaa ja välittävät toisista. Me eletään täällä kuitenkin toisiamme varten.

Sain myös taas uutta ajatusta omien, seuraavien pakettien sisältöön. Vaikkapa penaaleita voisi ommella itsekin (miksei ihan enemmänkin), kangasjämiä meiltä kaapista kyllä löytyisi jo valmiiksikin. Jotkut ovat myös itse virkanneet tai ommelleet pehmoleluja paketteihin. Täytyy laittaa korvan taakse, jos vaikka Pinterestistä löytyisi joku kiva ja simppeli idea ompeluun. 

Tähän mennessä ollaan siis ostettu kaikki kaupasta. Paketteihin saa laittaa tosiaan pelkästään uusia asioita, ei edes vähän käytettyjä.

Eräs rouva kertoi tuttavansa virkanneen viime vuoden paketteihin 700 pientä pehmoa. Aika hyvin, eikä ollut edes eläkeikäisestä kyse, vaan ihan työn ohessa ehtinyt vapaa-ajastaan antamaan aikaa. Siinä saa jo olla aika näppärät sormet!

Täältä voi ilmoittautua mukaan paketteja tarkastamaan. Jos et tänä vuonna enää ehdi, laita korvan taa ensi vuotta varten. Myös virtuaalipaketteja voi yhä lahjoittaa 😊

Pakettien tarkastus tarkoittaa käytännössä sitä, että paketteihin kurkataan, onko kaikki tarvittavat asiat laatikossa. Tarvittaessa täydennetään, ja vastaavasti kielletyt asiat (esim nesteet, ruoka) poistetaan.

Tänä vuonna Operaatio Joulun Lapsi -keräyksellä on yksi uusi kohdemaa. Moldovan ja Romanian lisäksi jouluiloa viedään tällä kertaa myös sodan keskelle Ukrainan lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti