tiistai 27. syyskuuta 2016

Rakkaudesta tilastoihin

Tämä on ylistys kirjoille ja Goodreads:ille!

Yksi rakkaimmista ja pitkäikäisimmistä harrastuksista on ihan ehdottomasti lukeminen. Jo lapsuudesta asti muistissa on ihania hetkiä, jotka liittyvät lukemiseen. Asuttiin maaseudulla, jonne kirjastoauto tuli joka toinen perjantai. Ja siellähän sitten käytiin! Perjantai-illat olivat enimmäkseen rauhallisia iltoja, kun kaikki keskittyivät uusiin kirjoihin. Kirjastoauto parkkeerasi itsensä aina samaan kohtaan, mihin koulutaksi päivisin jätti meidät koulusta tullessa. Muistiin onkin tallentunut, kuinka kerran kirjastoautosta lähtiessä heipaksi sanoinkin "kiitos kyydistä, heippa!" Niin syvällä olin jo uusien kirjojen maailmassa, että muistelin olevani koulutaksista tulossa ;)

Osa kirjoista jo luettu, loput ovat lukulistalla seuraavina :)
Toissavuonna aloin ekaa kertaa sitten lukion äidinkielen kurssien laittaa vähän ylös, että mitä kaikkea sitä tuleekin luettua. Ensin ihan vihkoon vaan, kunnes juurikin sieltä lukion ylimääräisiltä äidinkielen kursseilta mukaan tarttunut ystävä vihjasi Goodreadsistä! Siis mikä ihana paikka! Jotenkin miusta on tosi ihana tilastoida lukemani kirjat juuri tuonne. Tilastoida, ja verrata omiin edellisiin vuosiin. Tällä hetkellä miun tämän vuoden lukemassa on yhtä paljon kirjoja, kuin toissavuonna, mutta sivuja tuhat vähemmän! Ohhoh! No, onneksi on vielä kolme kuukautta tätä vuotta jäljelläkin. Saa nähdä, että kuinka paljon siinä ajassa ehtii sivuja nautiskelemaan. Viime vuoteenhan taitaa olla vähän liikaa kirittävää, semmonen 8000 sivua pitäisi lukaista, että pääsisi samaan lukemaan :D Se voi jo tehdä vähän tiukkaa se :D


Nykyään vaan harmittaa, ettei ole tullut jo aiemmin laitettua ylös oman lukuhistorian kaikkia kirjoja.. Lisäilen niitä omalle sivulleni aina kun muistuu mieleen jotain vanhoja luettuja kirjoja. Höperöpäissäni haaveilenkin, että menisin kirjastoon ja kävisin hyllyjä läpi niin, että lisäisin kaikki luetut kirjat ihan sieltä lapsuudesta lähtien :D Unelmia ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti