torstai 27. heinäkuuta 2017

Raskauskuulumisia 3


Täällä elellään jo mukavasti loppuraskautta! Enää suunnilleen kaksi ja puoli kuukautta laskettuun aikaan :)

Maha on kyllä kasvanut ihan huimasti! Nyt on ekoja kertoja olokin jo sellainen, että onpas tuhtia tämä meno. Vaikea arvioida omaa kokoa, mistään pikkukolosista ei mahdu kyllä enää puikkelehtimaan. Myös pitkät kävelyt ja pitkät istumiset yms. ottaa aika kivasti alaselkään ja mahan puolellekin. Kipeetä on välillä ollut iltaisin, kun ollaan lomalla menty ja tehty paljon. Kotona ollessa taas ei tunnu missään, onneksi.

Tässä raskaudessa on kyllä istuttu autossa paljon enemmän, kuin edellisessä. Hammasta purren, asentoa vaihdellen, välillä tukivyötä käyttäen ja viltti hanurin alla korokkeena. Autoilukin tuntuu nimenomaan alaselässä, ja hetken päästä myös kohdun puolella. Vielä taitaa olla muutama usemman tunnin suuntaansa oleva reissu edessä tämän loppuraskauden aikana, mutta jospa ne pitemmät matkat loppuraskauden aikana sitten olisi siinä. Ja joo, monessa mekossa helman pituus alkaa jo jäädä vähän lyhyeksi..

Potkuja, tai no liikkeitä ylipäätänsä tuntuu hyvin päivän mittaan, vaikka istukka sijaitseekin edessä. Ihmetyttää kyllä, että miten tuo tyyppi liikkuu nyt jo niin rajusti, että välillä tekee oikeasti jo kipeää! Jotenkin kuvittelisin muistavani, että esikoista odottaessa ehkä ihan viimeisillä viikoilla oli sellaista, mutta ei ainakaan tässä vaiheessa vielä! Vaikka ei hän siis edelleenkään ole mikään villi tapaus, mutta voimaa noista liikkeistä kyllä löytyy huiman paljon.

Seuraava neuvola-aikakin jo häämöttää ensi viikolla. Niin se meni pari kuukautta tässä välissä ihan hujahtaen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti