keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Tää vauva todella osaa nukkua! Ajatuksia vauvan ensimmäiseltä viikolta

Meillä on täällä viikon ikäinen typykkä, joka on ainakin tähän astisen ikänsä nukkunut ihan valtavan hyvin! Niin päivällä, kuin yölläkin, monen tunnin pätkiä. Ihan ikään kuin vahingossa, ilman mitään nukuttamisia. Ja sitten taas toisaalta, jaksaa puolitoista tuntiakin tapittaa virkeänä hereillä. Oon kyllä ihan ihmeissäni tästä asiasta, esikoinen kun nukkui ekan vuoden ajan ihan minipieniä päikkäreitä, vartista puoleen tuntiin, ja etenkin iltaisin ja öisin nukahti parhaiten tissi suussa. Toivon tosiaan, että tää tämän uuden tyypin tyyli jatkuu, tykkään! 

Vauvalla on jo ihan selkeä rytmi, varmaan juurikin noiden pitkien päikkäreiden ansiosta, ne rytmittää päivää mukavasti. Ja tyypillä on kyllä tosi kova ruokahalu! Kuuden päivän ikäisenä oli jo syntymäpaino ohitettu! Ekoina päivinä meidän vointia kävi katsastamassa mun kätilö, ja muutaman päivän ikäisenä meillä olikin vuorossa sitten vauvan lääkärintarkastus sairaalassa. Mua jännitti tuo käynti etukäteen jonkun verran, koska tiedän monia kotisynnyttäjiä, jotka on nimenomaan tuossa vauvan tarkastuksessa saaneet kyykytystä kotisynnytysvalinnastaan, ja tosiaan kohdanneet melko ikävää kohtelua kaikin puolin, ja siitä sitten joutuneet valituksia tekemään eteenpäin. Vaan turhaa jännitin, meidän sairaalassa oli vastaanotto mukava, lämpimän asiallinen, niin kuin sen pitäisikin olla. Hyvä Lappeenranta, jälleen kerran :)
Käynti oli onnistunut senkin puolesta, että voitin sairaalassa olleen imetysviikon arvonnan, lahjakortin ravintolaan!

Muutoin meidän päivät on olleet mukavaa puuhastelua ja lepäilyä kotona, ja joitakin vieraitakin on käynyt vauvaa ihastelemassa. On ihanaa kyllä, kun mies on kotona. Vielä onneksi toinen viikko jäljellä isyyslomaa.
Myös pönttöpissailut on vauvan kanssa jo aloitettu. Eka pissa ja kakka pönttöön kahden päivän ikäisenä ;) Vauvan pissattaminen on kyllä niin jännää ja tavallaan hauskaakin, kuinka nopeasti pieni voi ymmärtää "pissamerkin", suhuäänteen, ja yhdistää sen pissaamiseen ja kakkaamiseen. Kyllä me vaippoja pidetään ihan tavalliseen tapaan, mutta annetaan myös mahdollisuus tehdä suoraan pönttöön, vaippaa vaihtaessa ja jos on ollut pitkään kuiva vaippa. 

Mun oma elo on aika hormonihuuruista ollut kyllä. Tunteet tosi pinnassa. Oon itkenyt miehen töistä tullutta ihanaa kukkakimppua, kovan tuntuista sänkyä, ja sitä, kun esikoinen vaan yhtäkkiä joutuu jakamaan vanhempansa tuon vauvatyypin kanssa. Vaikka esikoinen on kyllä hurjan hienosti ottanut vauvan vastaan, paijailee ja hoitaa mielellään, mutta kyllä vähän enemmän myös selvästi asiat häntä kiukuttavat, kuin aiemmin. Isoja tunteita siis molemmin puolin. 
Mutta kyllä on ihanaa olla kahden pienen murusen äiti ♥


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta teidän arkenne kahden lapsen kanssa! Tai tietysti varmasti siinä on myös haasteensa, mutta kuulostaa siltä, että enemmän ihanaa! Toivottavasti tyyppi jatkaa hyvänä nukkujana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa se onkin, mutta tosiaan ei koko ajan mitään helppoa, kun esikoinen tottakai tarvitsee huomionsa ja aktiviteetteja, ja usein just samaan aikaan, kun vauva kaipailee :)

      Poista