perjantai 19. tammikuuta 2018

Kypsänä kerrostaloon


Täytynee kai laskeutua edellisen kirjoituksen ihanasta synnytyspöhinästä taas maan pinnalle. Tuossa juuri kotiuduttuamme aamupäivän riennoista mietin, että tämä sisälle tulo ja ulos poistuminen ei oikeasti ole mitään keveintä hommaa. Ei se riisuminen ja pukeminen, se on ihan ok, mutta ne muut jutut. Lähinnä kaikenlainen kantaminen, ja se, että tosiaan aina vaatii sen useamman ramppaamisen, että kaikki tavarat ja lapset on saatu ylhäältä alas, tai toisin päin. 

Siinäpä mietin sitten, että


Jos

..joka päivä vetäisit lastenvaunuja hissittömän talon kakkoskerrokseen ja sieltä pois 

..sun eteinen olisi yhtä vaunumerta, koska pyörävarastossakaan ei oikein niitä voi säilyttää

..sun saunavuoropäivältä peruttaisiin kaikki saunavuorot säästösyistä

..naapurin koirat räksyttäis pitäisi ääntä tuntikausia joka päivä

..auton sisätilalämmittimen käyttö kiellettäisiin yhtäkkiä keskellä iloisia talvikelejä

..tupakoiva naapuri hajustaisi kerta toisensa perään sun kuivumassa olevat pyykit polttelemalla kuivaushuoneen vaihtoilma-aukon edessä senkin jälkeen kun asiasta on hänen kanssaan keskusteltu


niin olisitko yhtään kypsä kerrostaloelämään?

Voin kertoa, minä oon!


Mutta pakko kai sinnitellä, kun muuttoa ei ole vielä näkösällä. Mutta pliispliispliis, onhan tämä vuosi nyt se muuttovuosi? Haluan uskoa niin.

Sen aikaa koitan keskittyä niihin ihaniin juttuihin tässä kodissa, koska niitäkin kyllä on. Parit ihanat tapettiseinät ilostuttaa itseä joka päivä, keittiö on kivannäköinen ja toimiva. Kauppa, kirjasto, kerho, avoin päiväkoti ja  bussipysäkki lähellä. Ja  erittäin hyvä pitsa-kepappila on niin lähellä, että näkyy meidän ikkunasta (onko se hyvä vai huono juttu ;) ) Kesällä taas lasitettu parveke on mukava lisätila.


Ja hei, onneksi me ei asuta kolmoskerroksessa!4 kommenttia:

 1. Toivottavasti löydätte seuraavan kodin lähitulevaisuudessa ja pääsette pois porrastreeneistä!

  Sijainti teillä kyllä on otollinen, kaikki lähellä. Mutta lasten kanssa on kyllä omat haasteensa kerrostalossa, varsinkin ilman sitä hissiä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään kyllä ihan toisenlaisesta porrastreenistä, kuin mikä tää meidän versio on :D Mutta jospa tosiaan tänä vuonna pääsis toisenlaisiin maisemiin :)

   Poista
 2. Toivottavasti tämä nyt olisi se muuttovuosi. Ihanaa kuitenkin että löydät positiivisiakin puolia kerrostaloasummisesta. Monet sun mainitsemista asioista kuulostaa tutuilta, ja olivat aikanaan meidänkin kohdalla kypsyttävä tekijä ennen omakotitaloon muuttoa. Tosin samalla kaupunki vaihtui sitten maaseuduksi. Tää päätös on meidän kohdalla ollult hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon niin :) Pakko löytää kyllä, että pysyy positiivisena kuitenkin. Mä uskon, etä tää kypsyminen kerrostaloiluun myös ennakois jo sitä muuttoa :) Ja oi, haluisin kans muuttaa maalle! Mutta saa nähdä, mistä meidän seuraava koti löytyy :)

   Poista