tiistai 9. tammikuuta 2018

Miten toinen lapsi on muuttanut elämää?


Kyllä, onhan se elämä erilaista, kun noita rakkauden hedelmiä on yhden sijasta kaksi. Marraskuussa pohdin, että oikeastaan on helpompaa olla kahden, kuin yhden äiti, ja samaa mieltä olen edelleen. Vaikka on helpompaa ja mielekkäämpää, niin kyllä silti monia muutoksia elämään on sen myötä tullut, niin hyvässä kuin pahassakin.


Oman ajan määrä on tokikin muuttunut, vähentynyt. Ylläri! Esikoisen kanssa oli jo illat aikuisten omaa aikaa, kun tyyppi on sängyssä kello kahdeksan-reikä-reikä. Nukkumaanmenoaika hänellä on edelleen sama, mutta ns. oman ajan sijasta illalla on paljon syliaikaa vauvan kanssa, ja ihan omaa laiskuuttakin on, että laitan vauvan yöunille vasta kun itsekin käydään nukkumaan. Vauva kyllä ottaa iltatorkkujaan ihan hyvin, välillä sylissä, välillä keinussa tai leikkimatolla. 

Myös päikkäriaika on aiemmin ollun mommy's free time! Aika usein on nytkin, kun/jos tyypit saa tahdistettua samaan aikaan unille.

Äänet. Nykyään on päivä melko täysi ääniä, puhetta, naurua, kujerrusta, itkuakin välillä. 

Vessassa ja suihkussa käyminen tapahtuu aika monesti ovi auki, jos paikalla ei ole muita aikuisia. Esikoisen kanssa tästä oltiin jo päästy, mutta nyt kun on kaksi, niin pakko pitää vähän vahtia, että mitä tapahtuu..

Lähdöt. Niihin nyt vaan menee aikaa paljon enemmän, ja lähdön tekeminen on aloitettava tosi ajoissa, jos ei halua, että oma pää hajoaa lähtökiireeseen :D

Tavaran määrä on ihan valtava. Eteinen täynnä vaunuja, joka puolella leluja ja erikokoisia vaatteita.. Sen vuoksi mm. luovuttiin vierassängystä ja kasattiin lelut viimeinkin yhteen huoneeseen. Pakko oli! SIlti tuntuu, että joka paikka on täynnä kaikkea.. 

Kotona viihtyminen. Tästä oon ihan yllättynyt, kuinka paljon enemmän nyt ihan vapaaehtoisesti jää kotiin viettämään ihan tavallista päivää sen sijaan, että juoksentelee koko ajan asioilla ja harrastuksissa! Toki edelleen käydään harrastuksissa sen pari kertaa viikossa, mutta ei enää viittä kertaa viikossa. 

Aikaansaaminen on lisääntynyt! Tästäkin oon erittäin iloinen :D 

Ennakointi, suunnittelu, pakkaaminen on myös asioita, joiden määrä on lisääntynyt. Eri lailla miettii, missä kohtaa tekee mitäkin, ja aina lähtiessä sitä, että onhan kaikki mahdollisesti-ehkä-tarvittava tavaramäärä mukana. 

Unohtelu. Mitähän olin menossa tekemään? Missä mun puhelin on? Mihin oon laittanut laturin? Mitä olin sanomassa? Mitäköhän kaikkee mulla on jäänyt kesken? Tuntuu, että koko ajan tapahtuu niin paljon, että unohtaa mitä oli just ajattelemassa :D Mutta toisaalta, onhan mulla tällä hetkellä imetysaivotkin, se selittää osan!Että onhan tuossa kaikenlaista. Ja sitten vielä ne, mitä oon unohtanut tuosta listauksesta ;) 

Sitten, kun pienempi lähtee liikkeelle, tai aloittaa kiinteiden syömiset, tuleekin varmasti taas ihan uusia tuulahduksia arkeen!


4 kommenttia:

 1. Hahaa, allekirjoitan joka kohdan. :D Tavaran määrä ja äänen määrä, ja kunhan pienempikin alkaa kuljettaa tavaroita paikasta toiseen, niin sitten myös sotkun määrä ja kadoksissa olevien tavaroiden määrä noin kuusinkertaistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihanaa" että muilla on samanlaista :''D
   Että juu, sitä liikkumaanlähtemistä odotellessa :D

   Poista
 2. Voi apua, meillä on jo nyt ihan hirveä sotku koko ajan. Miten se voi enää moninkertaistua joskus tulevaisuudessa? No, kai siihenkin tottuu.

  Mutta kiva lukea positiivisia kokemuksia. Jonkun tutkimuksen mukaan kahden (tai kai myös useamman) lapsen äidit ovat kaikkein tehokkaimpia työntekijöitä). Voin kuvitella, että siinä hioutuu multitaskaus ja asiat on pakko saada hoitumaan. Ja töissä ehkä ei edes unohtele yhtä helposti asioita. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, siihen "onneksi" jonkun verran turtuu! Jos joku olis mulle kertonu 5v sitten, että minäkin voin tottua sotkuun, nuin en ois varmaan uskonu :D
   Kuvittelisin kans, että töissä asiat ei unnohdu ihan samalla lailla :D ihan jo kotiympäristökin mahdollistaa sen, että on miljoona asiaa vireillä yhtä aikaa ja joku siksi unohtuu :p

   Poista