perjantai 22. kesäkuuta 2018

"Äiti joko nyt?" -arjen helpottajaLapsi on kasvanut, ja on taas uuden vaiheen vuoro. Joko-vaiheen vuoro tällä kertaa. "Äiti joko mennään? Äiti nyt! Tule jo! Jokojokojoko? Äiti, koska mummo tulee? Mennään nyt!". Tällaista jatkuvaa mantraa kuuluu meillä arkeen aika paljon tällä hetkellä. Ja mitä omasta lapsuudestani muistelen, niin tämä vaihe ei taida olla kovinkaan lyhyt ajanjakso..

Aikakäsitys pari-kolmevuotiaalla lapsella on vielä vähän omanlaisensa. Hetki, kohta ja pian nyt ovat muutenkin melko abstrakteja käsitteitä, joiden pituus vaihtelee tilanteen ja puhujan mukaan.

Monissa päiväkodeissahan onkin vastaavanlaisia tilanteita varten käytössä Time Timer -kellot, joista lapsi näkee selvästi ajan vähenevän. Ajattelinkin aluksi, että jooo, meille kans sellainen, ne on ihania, kunnes pieni googlailu muistutti niiden olevan aika hintaviakin, noin 60-80 euroa kappaleelta. Uh, vähän liikaa kellosta.

Pari kertaa testattiin munakelloakin, mutta eihän se ole yhtään sama asia, kun ei siitä näe ajankulua samalla lailla. Asia jäikin hautumaan, kunnes netin kokkikaupoissa (ainakin Eiring ja Heirol) vieraillessa mies huomasi, että täältähän näitä kelloja löytyykin abaut kympillä! Sellainen kotiututteenkin sitten meille saman tien.

Monessa joko mennään -tilanteissa tästä onkin ollut paljon apua meillä, ja täytyypä testata myös, helpottaisiko tämä kello sitä harmia, mikä syntyy kun lastenohjelmien katselu loppuu!
Mikä teillä parhaiten rauhottaa odotusta ja jokojoko-tilanteita?Arjen jokojokoja ja muuta eloa voi seurata myös instagramin puolella iloelolaura

2 kommenttia:

  1. Meillä on tuo sama kello! Otettiin juuri käyttöön havainnollistamaan aterioiden kestoa ja motivoimaan pöydässä pysymiseen. On toiminut hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin hyväksi havaittu! On kyllä ollut niiin hyvä ostos :)

      Poista