keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Ylipakkaamistako? Roadtripin pakkauslista



Juteltiin kaverin kanssa meidän tulevasta roadtripistä, ja siitä, mitä kaikkea pitää pakkailla mukaan. Kaveri kysyikin, että olenko sellainen ylipakkaaja. Jäin itsekin tätä miettimään, että niin, olenko? Mielestäni osaan väillä olla hyvinkin harkitseva pakkaaja, mutta mieluummin otan kamppeita mukaan varmuuden vuoksi, kuin niin, että sitten pitäisi kaikenlaista ostella pitkin matkaa. Onko se sitten ylipakkaamista? En ainakaan myönnä mitään! :D

Tai onko se sitten sitä ylipakkaamista, kun reissuun pakattavia tavaroita on pyöritellyt päässään useamman viikon ajan? Tiedä häntä. Kauhea määrä tavaraa tälläkin kertaa lähtee mukaan, mutta tälle reissulle ei onneksi tarvitse pakata talvihaalareita tai kuravaatteita, huh. Lista ei sisällä omia kalsareita, lasten juttuja pelkästään.

Välipaloja - Jonkun verran pikkusnacksejä on hyvä olla lähtiessä mukana, niin on vähän reissujemmaa, eikä tarvitse jokaisen pikkunälän kohdalla pysähtyä ja etsiä kauppaa. Tänä vuonna onkin erityisen ihanaa meidän reissussa se, että esikoinen pystyy syömään kaikkea! Viime vuoden kesälomareissun aikana esikoisella oli vielä jonkin verran ruoka-aineita, joita hän ei pystynyt syömään. Mukaan on pakattu mm. pussisoseita, maissinaksuja, rusinoita, riisikakkuja ja vauvalle puurohiutaleet.

Muut ruokajutut.  Mehujehu, ruokalaput, wipesit ja muut. Terävä veitsi ja kuorimaveitsi. Matkasyöttötuoli (kankainen miniversio) ja choomee-smoothiekorkit vauvalle.

Pientä puuhaa automatkoille. Mukaan lähtee useampi levyllinen lasten musiikkia, muutamia lasten lehtiä esikoiselle luettevaksi, ja varmaan joitakin kevyitä/pehmeitä leluja autoon leikittäväksi, sekä pädi lastenohjelmien katselua varten.

Istuinten kosteussuojat. Eli pissasuojat. Ihan hyvä olla vaipattomilla lapsilla varmuuden vuoksi, vaikkei mitään vahinkoja olekaan sattunut. Meillä onkin lapsen turvaistuimessa juurikin turvaistuimiin tarkoitettu kosteussuoja. Vauvalle kustomoin (vöille reiät, nips naps) turvakaukaloon pissasuojan kosteussuoja-alustasta, joissa on puuvillainen, pehmeä päällys. Toimii siis samalla ns. kesäpäällysenä, turvakaukalossa kun tuppaa tulemaan vähän hiki.

Matkapotta Potette. Meillä reissussa kulkee aina mukana matkapotta Potette, on kyllä tosi kätevä. Olin ensin ajatellut raahata myös tavallisen potan mukaan vauvaa varten, mutta olen nyt testaillut vauvallakin pottana Potettea, ja kyllähän hän näyttää sen kelpuuttavan. Onneksi kokeilin, oikein onnittelen itseäni tästä, että on edes yksi asia vähemmän mukana :D

Aurinkolasit, hatut, aurinkoöljy

Kengät.
Esikoiselle kesäkengät, sandaalit ja rantakengät. Vauvalle kesätöppöset :)

Uimapuvut, uv-uima-asut, pyyhkeet, piknikviltti, pari hiekkalelua.

Auton ensiapupakkauksen lisäksi oma ensiapupakkaus, sisältäen mm. eteerisiä öljyjä akuutteja vaivoja tai vaikka auringonpolttamaa ihoa ajatellen,  11-yritn voidetta jne.

Vaatteita, pesuainettta ja tahranpoistoainetta. Pääsääntöisesti lyhythihaisia mekkoja/tunikoita, alaosiksi capreja ja shortseja. Muutamat neuletakit ja pitkät housut. Alusvaatteet. Kosteutta kestävät kestopussit likapyykeille (nämä ovat meillä tavallisesti kestovaippakäytössä, löytyy aina käsilaukusta.)

Vauvalle vaippoja. Meillä tavallisesti käytetään vauvalla kestovaippoja, reissussakin, jos vain ollaan autolla menossa. Nyt ei kuitenkaan ole järkevää kestoja ottaa, kun vaihdetaan majapaikkaa tiuhaan. Olen reissussa ennenkin pessyt kestovaippoja nyrkkipyykillä, heh. Edelleenkin tekisi mieleni ottaa kestovaipat mukaan, mutta järki sanoo että älä nyt ihmeessä :D En ota! En!

Matkarattaat, Manduca ja rengasliina. Ja vesiliina mahdollisia kylpylä/uintireissuja varten. Vanhat matkaraattaat saavat palvella vielä toistaiseksi, vaikka eivät olekaan mitään taskukokoa kokoontaitettuna. Päivitin juuri rengasliinankin uuteen versioon ja Manduca lähtee myös mukaan. Katsotaan sitten, kumpi lapsi missäkin menee :)

Peltorit molemmille. En kyllä tiedä missä tarvitsisi, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä me matkan varrella keksitään, eipähän ole sitten niistä kiinni :)



Eli paljon kaikenlaista on lähdössä mukaan. Lyhyemmillä reissuilla pärjäisi vaikka kuinka vähällä, mutta tässä reissussa vierähtää useampi viikko. Ja kun on varautunut moneen, vähentää se itselläni stressiä ja on helpompi keskittyä olennaiseen, seikkailuun!


Millaisia pakkaajia sieltä löytyy? 



Meidän reissua ja arkeakin voi seurata myös instagramissa iloelolaura

6 kommenttia:

  1. Minä taidan pakata niin että enempi ni parempi. En hirveästi matkustele, mutta parempi niin että on mitä tarvii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mustakin on kyllä kivempi että tarvittavat jutut löytyy itseltä 😊

      Poista
  2. Mä oon se pakkaaja joka varautuu kaikkeen ja todellakin otan ihan vaan varmuuden vuoksi mukaan vaikka ja mitä! Mä myös rakastan tehdä viikkoja etukäteen listoja mitä pitää ottaa mukaan.onks noloa😂😂🙈huvinsa kullakin!!Ihanaa reissua teille♡♡

    VastaaPoista
  3. Suomessa kun reissaa, niin pitää varautua kylmään, kuumaan, sateeseen ja vaikka mihin. Ohutta pipoa, kesälätsää ja hanskatkin varmuuden vuoksi. Me suunnataan huomenna vanhempien mökille 300 km päähän ja sieltä muutaman päivän päästä vanhempien kotiin 175 km päähän mökistä ja juhannuksena takaisin mökille ja sitten kotiin. Kaikkeen on varauduttu, mutta ihan varmasti jotain jää. Auto on aivan täynnä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Suomessa kyllä pakko varautua! Ihme kyllä meillä ei tällä reissulla tullut auto niin täyteen kun muulloin :D

      Poista