maanantai 4. kesäkuuta 2018

Lapsi nukkumaan omaan huoneeseen - sittenkin
Esikoisemme on muuttanut nukkumaan omaan huoneeseen. Oma haave oli, että tytöt muuttaisivat vasta yhdessä lastenhuoneeseen nukkumaan, kunhan kuopuskin kasvaisi ja saisi ikää lisää. Ajattelin, että kuopus voisi olla vaikka puolitoistavuotias silloin, eli vajaan vuoden päästä vasta. Aajatuksena taustalla oli se, että tuntui haikealta laittaa lapsi yksin nukkumaan, kun me muut koisitaan samassa huoneessa ja  vieläpä samassa sängyssä vauvan kanssa. Eikä lapsikaan muualle haikaillut, miksipä olisikaan?

Muuten olisi varmaan mentykin niin, sillä kirjoittelinhan aiemmin täällä, että meillä nukutaan ihan mukavasti, kaikki samassa huoneessa. Vaan nyttemmin vauvalla on ollut erikoisia öitä muutaman kerran (ei jatkuvasti, vaan harvakseltaan, mutta useamman yön ryppäissä), joten esikoinen siirtyi aluksi lastenhuoneeseen matkasänkynsä kera, jotta hänen unensa olisi turvattu.

Ja voi miten iloinen lapsi sieltä heräsikään, joka kertoi nukkuneensa lastenhuoneessa niii-in hyvin! Tähän saattaa liittyä tosi pientä psyykkausta, jota harjoitettiin ennen nukkumaanmenoa.. Ihanaa kun sä pääset nukkumaan lastenhuoneeseen, oi kun siellä nukkuukin niiiiin hyvin, oi ihanaa! Oi pääsispä äitikin nukkumaan sinne, harmi etten mahdu sun matkasänkyyn! Jne :DSuuri askel, kuitenkin


Pienisuuri asia, mutta kyllä vain tuo tuommoinenkin tuntuu taas yhdeltä isolta etapilta, joka lapsen elämässä on saavutettu. Nyt hänen oikea sänkynsäkin on saatu siirrettyä huoneeseen, ja matkasänky-yöt kokivat loppunsa. Lapsi taisi vasta tässä kohtaa oivaltaa, että hän nyt oikeasti nukkuu eri huoneessa kuin muut, oli varmaan aiemmin ajatellut olevansa retkellä vain. 

Hän onkin sitä ääneen pohtinut, ja muutamana päivänä tokaissut äiti mä oon kiltisti, en nuku enää leikkihuoneessa! Jaiks, oliko lapsi ajatellut nukkumisratkaisun olevan rangaistus? Aaaaa karseeta! Kylläpä epäonnistuttiinkin lapselle tilanteen sanoittamisessa. Asiasta on keskusteltu hänen kanssaan nyt vielä enemmän, ja olenkin koittanut tehdä nukkumaanmenoista hänelle mukavampia tilanteita, jospa vastaavanlaiset ajatukset saisi sillä karkoitettua pois? Vähän on kyllä kieltämättä kirpaissut äidin mieltä nuo oman pienen aatokset. Voi mun reipasta reppanaa!

Muistan edelleen sen hetken, kun ekan kerran kokeiltiin esikoista aikoinaan omaan sänkyyn laittaa nukkumaaan, joskus vauvavuoden aikana. Koin silloin jotain ulkoapäin tulevaa painetta asian suhteen. Vaikka se sänky olikin silloin omassamme kiinni, tuntui se silti aivan kamalalta, liian suurelta askeleelta siihen hetkeen, raastavalta. Oi äidin tunteita. Aina kannattaa itseään kuunnella! Niinpä hän ei siinä hetkessä vielä päätynyt kuitenkaan omaan sänkyyn nukkumaan, vaan jatkoi nukkujan uraansa kainalossa. Myöhemmin oli oikea hetki myös omalle sängylle, kaikelle kun tuppaa olemaan aikansa ja paikkansa.

Vaikka mun kyllä edelleen tekisi mieli ottaa isompi pienikin kainaloon! Tuppaa vaan kainalot loppumaan kesken, kun toisessa on vauva ja toisessa mies. Yhdessä reissupaikassa hetki sitten nukuin kolmisin lasten kanssa 240cm leveässä sängyssä, esikoinen toisessa, vauva toisessa kainalossa. Reissun ja äidin kainalon taikaa, mutta nukuttiin erityisen hyvin, ja melkein aamuyhdeksään saakka :D


Toiset siirtyvät omiin sänkyihin ja huoneisiin aiemmin, toiset myöhemmin. Koko perheen tarpeita ja toiveita kuunnellen ♥Meidät löytää myös instagramista!

4 kommenttia:

 1. Voi, ymmärrän pohdintasi! Mutta jos lapsi nukkuu hyvin, niin eiköhän hän kuitenkin ole valmis siirtymään omaan huoneeseen. Mutta kirpaiseehan se! Ihan jo pelkästään esikoisen siirtäminen isänsä puolelle nukkumaan on aiheuttanut minussa ahdistusta, eikä sitä nyt sitten kuitenkaan ole edes tehty. Tarkoitus oli ottaa sivuvaunupinnis taas käyttöön minun puolelleni ja siirtää esikoinen nukkumaan omassa sängyssään isän puolelle. En kuitenkaan millään raaskinut, joten nyt sitten vauva varmaa tuleekin vain kainaloon ja koko pinnis jää laittamatta. Koska tavarasäilö se esikoisellakin oli ensimmäiset 1-1,5-vuotta. Katsotaan sitten uudestaan, jos vauva ei viihdykään kainalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapsella on kyllä hyvä olla :) Eiköhän hän ollut valmis, tai ainakin kuitenkin hyvin sopeutunut asiaan. Kyllä nuo kaikki askeleet tuntuu niin suuren suurilta <3
   Toivotaan, että teillä kans menee mukavasti nukkumiskuviot vauvan synnyttyä :) Kainalo on kyllä ihana nukkumispaikka <3

   Poista
 2. Onhan se valtavan iso juttu, kun lapsi muuttaa omaan huoneeseen nukkumaan. Itse olen molempien lasten kohdalla valvonut koko yön miettien, että miten se nyt siellä pärjää - lapsi itse on nukkunut tyytyväisenä koko yön putkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, ihan yllättävänkin iso asia! Hyvin ne onneksi yleensä pärjäilee <3

   Poista