tiistai 28. elokuuta 2018

Mitä lahjaksi nuoremmalle sisarukselle, kun kaikkea löytyy jo esikoisen jäljiltä?Siinäpä vasta kysymys!


Meillä molempien lasten syntymäpäivät alkavat olla ajankohtaiset, ja lahjatoiveita on kyselty. Isomman lapsen toiveet ovat helpompia, onhan hänellä jo selkeitä mieltymyksiä, ja esimerkiksi meille vanhemmille hän on esittänyt toiveen ponileluista, joita sitten kirpparilta olen metsästellyt. Myös askartelupuuhat ja kynähommat ovat hänellä lähellä sydäntä, ja niihin liittyvä toive kerrottiinkin yhdelle sukulaiselle. Ja koska hän on meidän vanhin lapsemme, ei suurempia vaatteitakaan ole jemmassa ihan loputtomiin. Tarpeita ja toiveita on siis suht helppo keksiä.

Vaan entäs tuo vauva! Kaikesta hän tykkää, mitään sen sijaan ei tarvitse! Ehkä? En ainakaan ole vielä keksinyt, mitä hän olisi vailla, tai mitä hänen lahjatoiveeksi voisi kertoa. Siis kaikki lahjathan ovat tervetulleita, mutta kun erikseen kysytään toiveita, niin niihin vastausta koitan keksiä. Omasta mielestäni yksivuotias ei muutenkaan suuria tarvitse, useinhan ne on siinä kohtaa ne lahjapaperit se kivoin asia :D 

Ikäkauden mukaisia leluja meiltä löytyy esikoisen jäljiltä, ja vaatteitakin on ihan hyvin saman hepun vuoksi. Oma nukkevauva me ollaan itse löydetty kirpparilta pienemmälle synttäreitä odottamaan, kaksi tyttöä kun ei selvästikään voi leikkiä yhdellä nukella. 


Help me! Lahjatoiveita yksivuotiaalle pikkutytölle, kun mitään ei "tarvita"! 10 kommenttia:

 1. Meillä on ollut sama ongelma. Pienemmälle on sitten toivottu esimerkiksi dubloja (joita on toki ennestäänkin), joitain vaatteita, oma reppu, aineettomia lahjoja (käynti jossain jne), isojen lasten lakanat, omat tossut, kylpyleluja ja lapsen oman mielenkiinnon kukaan esimerkiksi kala-aiheinen kuvakirja ja palloja. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää taitaa olla aika yleinen ongelma! Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 2. Meillä sama juttu kun kaksi ekaa on poikia. Toisella pojalla on lahjaksi saatuja rahoja jemmassa satoja euroja. Ei ole tarvinnut ostaa mitään. Vaatteet ja lelut on veljeltä. Jotain yksittäisiä leluja ja vaatteita olen hänelle ostanut. Uutena siis. Kirppikseltä kyllä ostan jotain tasaisesti, mutta niihin ei oikein viitsi lahjarahoja käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin ihan hyvä, että on jemmassa sitten tarvetta varten :) Mullakin tulee tasaisesti kirpparilta ostettua tarpeeseen kaikenlaista.

   Poista
 3. Me pyydettiin pari uutta luukkukirjaa, nuppipalapeli ja lakanat :D Ja hiekkaleluja (koska lapioita oli aina liian vähän..) ja paria ystäväperhettä pyydettiin ostamaan kimpassa yksi duplopakkaus. Sormivärit, pyyhe, yöpuvut, lasten aterimet, pallo ja lasten CD-levy ovat myös olleet lahjalistalla kuopuksen ollessa 1-1,5v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me suurkulutetaan (ja tuhotaan) kirjaston kirjoja siihen tahtiin, että omien olemassaolo unohtuu :D Mut hei pyyhe! Sellasen tuo kyllä tartteisi! :D

   Poista
 4. Meillä on ollut aika paljon noita samoja mitä tässä on jo lueteltu. Isompia lakanoita,kirjoja ym. Mut tuo on tosi hankala ikä toivoa lahjoja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun ei osaa vielä itse kertoa :) Ensi vuonna on jo varmasti helpompaa tämäkin asia kun ikää on taas vuosi lisää :)

   Poista
 5. Minä olen jokaiselle toivonut lahjaksi Arabian lastenastiat ja ihan omia Brion leluja. Nämä minä sit säästän jokaiselle kun käyttöikä on mennyt ohi. Ovat ajattomia, kestäviä jne.
  Myös joitain ihan omia vaatteita on ostettu ja säästetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita! Jotain ihan omaa säästettävää vois miettiä :)

   Poista