sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Joskus lastenohjelmat ovat oikein toimiva lastenvahti

Viikko sitten viikonloppuna multa lähti hampaasta iso pala. Ihan yhtäkkiä, ilman ennakkovaroituksia. Hammas oli näennäisesti terve, mutta olikin sitten oikeasti kaikkea muuta.

Koska oli viikonloppu, eikä hammas kuitenkaan kipeä, odottelin maanantaihin. Googlasin, että näin olisi tehtävä. Täälläpäin hammaspäivystys on keskitetty viikonloppuisin ja iltaisin Helsinkiin, eikä sinne pääse ns. huvikseen, vaan pitää olla oikeasti todella kipeä tai hurja tilanne, ja kaikki mahdolliset särkylääkkeet jo syötynä.

Maanantaina soittelin sitten heti aamusta paikalliseen hammaspäivystykseen. Sain samalle päivälle ajan sekä hampaan korjaukseen, että hammastarkastukseen. Mulla kun keskenmenon jälkeen on ollut ihan huimasti hammasongelmia (eikä ne tähänkään ole valitettavasti vielä loppumassa).

Valmiina lähtöön. Jogurttipurkissa ei tällä kertaa jogurttia, vaan plusplus-paloja leikittäväksi.


Ja kyllä, osaan pestä hampaat ja harjata myös hammasvälit. Ei ole kyse välinpitämättömyydestä tai hampaiden hoidon laiminlyönnistä. Enemmänkin jotain haittaa terveydessä.

Kotiäitibonuksena lapset tietenkin pääsivät mukaani hammaslääkäriin. Niin pikaisesti, samalle päivälle, ei ollut muuta vaihtoehtoa.  


Kotona pakattiin mukaan nuket, täytettiin vesipullot ja otettiin pädi kuulokkeineen mukaan.

Hammastarkastus oli aamupäivän puolella. Lapset katsoivat onnellisina Ryhmä Hauta pädistä. Meillä ei katsota lastenohjelmia yleensä joka päivä, vaan ovat enemmänkin sellaista bonustekemistä. 

Tarkastus kesti puolisen tuntia, ja kaksivuotiaskin tapitti silmä kovana koiria sen ajan. 

Seuraava aika oli iltapäivän puolella. Sitä ennen haettiin kaupasta ruokaa, syötiin ja laitoin kaksivuotiaan rattaisiin päiväunille. Suunnattiin taas hammaspäivystykseen, ja tällä kertaa vain neljävuotias katseli lastenohjelmia kuulokkeiden kanssa.

Kuulokkeet olivat kyllä hyvä valinta, lapsi pystyi keskittymään omaan asiaansa kaikkien hammaslaitteiden äänistä huolimatta, ja lauleskeli välillä ääneen ohjelmaansa. Hammasta putsattiin ja paikattiin tunnin ajan. Onneksi pienempi nukkui onnellisesti koko sen ajan. 

Lapset valitsivat palkinnoksi hammaslääkärireissusta tarrakorviksia :)


Loppuajatus tästä reissusta oli, että kyllä lasten kanssa pystyy menemään lähes minne vaan. Jopa sinne hammaslääkärille, jos on pakko :D


Ja ai että, on meillä nykyvanhemmilla tavallaan helppoa siinä määrin, että lastenohjelmat toimivat oikein hyvin lastenvahtina tuon ajan. Ilman niitä olisi voinut olla aika mielenkiintoista.Kurkkaa myösTule mukaan arkeen Instagramin puolella @iloelolaura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti