keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Lapset tekivät tilaa joululahjoille myymällä lelujaan

 


Me aloitettiin tämä lastenhuoneen jouluinventaario viime vuonna, ja ehkä tästä on tulossa perinne meillä. Eli lapset saavat valita leluistaan ne, joilla ei enää niin kauheasti leikitä, ja ne laitetaan myyntiin. Ajatuksena, että jouluna saa lahjoja, ja niidenkin pitäisi lastenhuoneeseen mahtua.


Tila on rajallista, eikä ihmisen tarvitse kaikkea omistaa, ainakaan yhtä aikaa.

Tämä tuntui menevän melko kivuttomasti tänä vuonna. Lapset valitsivat hatseja, Frozen-hahmot, pikkuprinsessat ja osan Ryhmä Hau -sälästä. Laitoin ne myyntiin toriin, ja yhtä vaille kaikki on jo myyty. Tulipa hyvä fiilis! Joku pikkutyttö saa uusia juttuja jouluksi, ja me saatiin meille ylimääräistä eteenpäin.

En usko, että leluja tullaan hurjasti kaipaamaan, ne kun tosiaan eivät aikoihin olleet päässeet leikkeihinkään. Viime vuonna joulun alla laitettiin eteenpäin samaan tyyliin mm. ponit ja ponitalot, eikä niitä ole kaipailtu. 

Esimerkiksi duploja, legoja, geomageja tai puupalikoita en myisi, vaikkeivät ne olisikaaan toviin olleet leikeissä. Ne ovat kuitenkin ns. ajattomia leluja.

Tänä vuonna on tarkoitus olla maltillisempi lahjoissa kuin viime vuonna. Silloinkin lahjat olivat käytettyinä hankittuja eikä loppusumma ollut hurja, mutta paketteja oli ehkä vähän turhan monta kuitenkin. Sillä saattoi olla osuutta, että en aina muistanut, mitä olin jo pitkin syksyä hankkinut. 

Tänä vuonna olen myös kokeillut uutta taktiikkaa, eikä olla harrastettu joulun lelulehtiä. Ne ovat kyllä ihania ja niiden selailu tavallaan liikuttavaa. Kuitenkin niistä myös monesti saa "haaveen" jostain tietystä asiasta, kun se näyttää niin ihanalta lehdessä. Ja sitten se ei lopulta edes välttämättä muodostu miksikään lemppariksi, jos haave siitä lelusta on perustunut pelkästään vain lehden selailuun, eikä oikeaan kaipuuseen tai pitkäaikaiseen haaveeseen.

Näinhän meille aikuisillekin saattaa käydä ja joudumme mainosten uhriksi. Ihan luonnollista, etteivät lapsetkaan ole immuuneja näille ajatuksille.


Sen sijaan toiveita olen kysynyt. Vastaukseksi olen saanut mm. toiveita yllätyksistä, ja toivoipa toinen pikkuneideistä myös itselleen sormikkaita. No, niitä on luvassa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti