perjantai 10. joulukuuta 2021

Lautapelejä lapsille: Gold Armada

 


Jatketaan taas kivojen lautapelien maailmassa, nyt vuorossa Gold Armada. Tämäkin lautapeli löytyi kirjastomme lastenosaston pelihyllystä syksyllä, ja ollaankin ehditty pelailemaan jo monet kerrat. 


Meillä on kirjastossa tosi hyvä lautapelivalikoima, jota ollaan ahkerasti pelailtu läpi. Kivoimmista on mukava kertoa muillekin! Lautapelit ovat hyvää ajanvietettä koko perheellä. Välillä pelejä tulee kotiutettua myös kirpputorilta, ja sattumalta löysinkin myös tämän saman pelin, Gold Armadan myös kirpparilta. Se pääseekin meillä varmaan jouluna kuusen alle. 

Kurkkaa postauksen lopusta myös aiemmat pelivinkit!

Gold Armadan ikäsuositus on seitsemänvuotiaasta ylöspäin, mutta kyllä tätä neljävuotiaskin pelaa jo tosi kivasti! Säännöt ovat kivan simppelit, sama toimintaperiaate kuin Yatsissa, tässä vain merirosvoteemalla kultakolikkoineen. Teema ja kolikot tekevät tästä jotenkin paljon elävämmän pelikokemuksen, kuin Jatsissa. Siksi tämä varmaan on lapsillekin mieluisampi. Kultakolikoita sentään!  

Pelilauta on saari, jolla on kymmenen laituria. Jokainen laituri on yhdelle noppayhdistelmälle ja sen alussa kerrotaan, miten kolikon voi saada. Kolikon kerääminen paljastaa ehdot seuraavan kolikon nappaamiselle. Kolikot ovat arvoltaan 1-6, ja laiturin seuraava kolikko on aina edellistä arvokkaampi.

Pelivuorolla pelaaja heittää kaikkia viittä kuvanoppaa. Kolme kertaa saa heittää, ja säästää haluamansa nopat. 

Tähän taktikointiin pienimmät tarvitsevat välillä vinkkejä, muutoin tosiaan peli onnistuu kyllä. Lapsi usein säästäisi ne nopat, joissa samaa lukemaa on useampi, mutta aina se ei ole järkevää, jos niiden noppien yhdistelmät on jo viety.

Jos noppien tulos ei käy mihinkään, nostetaan pääkallokiekko, eli -1. Peli loppuu kun joko kaikki kultakolikot on kerätty tai pääkallokiekot viety. Arvokkaimman saaliin kerännyt voittaa pelin.

Kolikon alta paljastuu ehdot seuraavalle kolikolle.


Pääkallokiekot asemissa.


Gold Armada

Ikäsuositus 7-vuotiaasta eteenpäin (toimii jo pienemmilläkin)

2-5 pelaajalle

Peliaika 30min (sanoisin tämän olevan maksimi. Peliaika on välillä myös puolet tästä)


Kurkkaa myös muut pelit:


Go Go Eskimo

CATAN Junior

4x lasten lautapeli

6x lautapelejä lapsilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti