sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Lautapelejä lapsille: CATAN Junior

 


Minulla on  muutama suosikkipeli lasten lautapeleistä, joissa tarvitaan jo vähän ajatusta ja taktikointia. Catan junior pääsee näissä viiden parhaimman joukkoon. Jos olet pelannut "oikeaa" Catania, mutta se ei ihan vielä lasten kanssa onnistu, uskon että innostut tästä!


Samalla tavoin kuin tavallisessa Catanissa,  tässä junior-versiossakin omat metsät, kaivokset ja pellot tuottavat nopan heittämän mukaisesti resursseja, joilla ostetaan laivoja, leirejä tai kortteja.

Resursseja voi vaihtaa pankin tai pelilaudalla olevan vaihtopaikan kanssa. Kutosen heittämällä korppi siirtyy häiritsemään jonkun palstaa.

Se, joka on ensimmäisenä on saanut kaikki leirinsä perustettua, voittaa pelin. 

Ohjatusti tämä menee pienemmältäkin pelaajalta, mutta enemmän tästä saa irti pelaaja, joka on lähempänä tuota kuuden vuoden ikäsuositusta ja pelaa ilman suurempia apuja. Myös peliaika pitää paikkansa, peli kestää aika lailla sen puoli tuntia, eli keskittymistä vaaditaan jo jonkun verran.

Tälle iso suositus!  
"Maata näkyvissä! Kynnä merta merirosvolaivoilla, tutki saaria ja rakenna merirosvoleirejä! Siihen tarvitset "sitä sun tätä", kuten puuta sapeleita ja kultaa. Kun sijoitat leirisi nokkelasti, voit pienellä onnella saada pian tarvikkeet seuraava leiriäsi varten! Pulmana on vain katala Kapteeni Korppi, jolla on tapana sotkea parhaatkin suunnitelmat.." - pelin takakannesta.


Catan junior
Ikäsuositus 6+
Peliaika 30 minuuttiaLisää pelailtavaa lasten kanssa löytyy näistä:


Go Go Eskimo


Lautapelejä 4-5-vuotialle


Lautapelejä 6-vuotiaasta eteenpäin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti